Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-26 06:00:00

Megegyezés híján a FIFA sorsolja ki a válogatott vb-selejtezőinek sorrendjét

Így juthatunk ki a brazíliai futball vb-re!

A D-csoport szereplőinek nem sikerült megegyezniük a vb-selejtezők időpontjaiban, így a FIFA dönti el, mikor és kivel játszik a magyar válogatott. Összeállítottuk, hogy mi lenne számunkra a legjobb menetrend.

Bár a mi meccseinkkel nem volt gond, akadt a hétfői amszterdami egyeztetésen két ország, amelyik nem tudott dűlőre jutni egymással, így a döntés a nemzetközi szövetség (FIFA) kezében van. Az biztos, hogy a meccseket 2012. szeptember 7-e és 2013. október 15-e között kell lejátszani, mi pedig megpróbáltuk összeállítani a számunkra legideálisabb beosztást.


Több bravúrra is szükség lesz

A 2010-es világbajnoki selejtezőkre még az előző MLSZ-vezérkar olyan programot állított össze, amelynek köszönhetően bravúr nélkül is maradt esélye a mieinknek a sorozat hajrájáig. Így a svédek és a portugálok elleni hazai meccsekre évek óta nem látott futball-láz alakult ki, az emberek „verekedtek” a jegyekért. Más kérdés, hogy csak akkor lett volna reális esélyünk a pótselejtezős hely elérésére, ha mindkét meccset megnyerjük, ehhez képest pontot sem szereztünk, így összedőlt a kártyavár. A 2012-es Eb-kvalifikációs csoportban efféle „trükk” nélkül is csaknem végig versenyben voltunk a második helyért. Most a vb-selejtezők legbrutálisabb csoportjába kerültünk, több bravúrra is szükség lesz, ha ott akarunk lenni a végelszámolásnál!

A vb-selejtezős csoport
MAGYARORSZÁG, Hollandia, Törökország, Románia, Észtország, Andorra.
 
 
 

Közös teherviselés: a fiúk nemcsak a meccsen, a tréningen is egymást segítik
Fotó: MTI

Kezdés a törökök, zárás a hollandok ellen

Ha a törökök sikerrel veszik a Horvátország elleni Eb-pótselejtezőt, és ott lesznek a jövő nyári kontinenstornán, akkor mindenképpen jó lenne ellenük kezdeni hazai pályán. Az Eb miatt így alig lesz nyári pihenője az ellenfél játékosainak, ezt kihasználhatjuk szeptemberben. Aztán jöhetne egy észtországi túra, majd egy újabb idegenbeli meccs Andorra ellen.

Ezek után optimális esetben akár kilenc ponttal is állhatunk, s egy ilyen rajt után bevállalhatnák idehaza a románokat – ez kulcsmeccs lesz – majd elutazhatnánk Hollandiába. Folytatás idegenben a törökök ellen, aztán jöhetnek az észtek, majd irány Bukarest!


Sokat számíthat a menetrend

Így a végére maradna két hazai fellépés, előbb Andorra, majd a hollandok ellen. Nagyon fontos szempont, hogy a vb-ezüstérmes elleni hazai találkozó a végére maradjon, hiszen az az Európa-bajnoki selejtezőkön is kiderült: a már biztos továbbjutó – feltételezzük, ez Hollandia lesz – az utolsó meccsén már nem teszi magát oda százszázalékosan, s így könnyebb ellene pontot, pontokat szerezni (emlékeztetőül: a vb-ezüstérmes Hollandia kikapott Svédországban a néhány hete zárult, számára már tét nélküli utolsó Eb-selejtezőn.)
 
Szerintünk egy ilyen menetrenddel lehet esélyünk a pótselejtezőt érő második pozíció megszerzésére. Jó, jó, tudjuk, mindez csak játék, álmodozás volt. A program összeállítása a FIFA kezében van, és ez nem kívánságműsor, a meccsek pedig úgyis a pályán dőlnek el! De egyszer lehetne már egy kis szerencséje a magyar válogatottnak. Kiérdemelte.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.