Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-12 06:00:00

Rudolf Gergely mérlege: hat meccsen öt gól a válogatottban és három klub

Mit akar az év magyar focistája?

Hat meccsen öt gól a mérlege a válogatottban Rudolf Gergelynek, akit ezért az Év játékosának választott az MLSZ. Szerinte imádni való a nemzeti tizenegy.

Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai. A Magyar Labdarúgó Szövetség idén Rudolf Gergelynek ítélte oda a kitüntető címet, a Panathinaikosz támadóját először titulálta a legjobbnak a szervezet.


Remek statisztika: hat meccs, öt gól

Rudolf idén hat mérkőzésen szerepelt a válogatottban, és ötször gólt is lőtt: betalált a vb-döntős hollandok, valamint a svédek ellen, illetve Moldova, Azerbajdzsán és Izland kapujába is. Esetében azonban nemcsak a statisztikai mutatók bizonyítják, hogy a válogatott egyik meghatározó játékosa lett belőle, hanem személyiségjegyei is alkalmassá tették erre a szerepre. „A válogatottban ez volt a legjobb évem: egyre jobban beilleszkedtem, ami legalább annyira a csapat érdeme, mint az enyém. Fantasztikus a közeg, kitűnő a hangulat, és úgy gondolom, nagyon jó a csapat is” – kommentálta a kitüntető címet a szövetség honlapján a játékos. Az edzőtáborokat és a válogatott meccseket egyaránt hatalmas élményként élte meg, és azt kívánta, hogy ez a jövőben is így legyen.


Újra bajnoki aranyért játszhat

Pedig a válogatottbeli kiemelkedő szereplést nem indokolta egyéni karrierje alakulása, az ugyanis az ideálisnál jóval mozgalmasabbra sikeredett: az olasz Genoánál kezdett, majd a Bariban folytatta, végül a görög Panathinaikosznál zárta az évet. „Azt mondom, a sok váltás inkább előnyt jelentett: minél több csapatban játszik az ember, annál több játékstílust ismer meg, annál több tapasztalatot szerez. Örülök, hogy a Panathinaikoszhoz kerültem, mert itt ismét bajnoki címért játszhatok, és erre utoljára még Debrecenben volt lehetőségem. Az edzőm kifejezett kérésére kerültem ide, és egyáltalán nem bántam meg a váltást. Tetszik a klub, bízom benne, hogy megnyerjük a bajnokságot” – mondta.


Rudolfra négyen ügyelnek az év bravúrján: a svéd-verés emelte ázsióját
Fotó: mlsz.hu


Olaszországban nem csak a képességek döntenek

Rudolf amondó volt, hogy az olasz keringőt sem kellett kudarcként megélnie, mert a Seria A-ban nem feltétlenül a képességek döntenek egy játékos sorsáról: „Egyáltalán nem éltem meg kudarcként az olaszországi időszakot, ellenkezőleg: sikeresnek vélem a genovai és a bari szereplésemet is. Olaszországban nem csupán a képességek döntenek abban, hogy ki kap szerepet a mérkőzéseken. Nagy üzlet a futball, és sokszor anyagi érdekek mentén alakul ki a kezdőcsapat. Ha nem a drága dél-amerikaiakat favorizálnák, több lehetőségem lett volna a bizonyításra. Többen elismerték, sőt burkoltan azt is éreztették, hogy leginkább üzleti érdekek miatt nem lehettem többet a pályán. A Panathinaikosznál érzem a bizalmat, és azt is, hogy komolyan számolnak velem.”


Fejlődőképesnek tartja magát

A válogatottról szólva kijelentette, hogy a szakmai stábnak óriási szerepe van az eredmények elérésében, s Egervári Sándor személyében „nagyszerű kapitány” irányítja a válogatottat. „Nagyot léptünk előre idén, végre hoztuk a kötelező meccseket, és a bravúr is bennünk volt, gondolok itt a svédek legyőzésére, illetve az amszterdami mérkőzésre, amikor hármat rúgtunk a hollandoknak, és nagyon közel jártunk a pontszerzéshez.” A jövőről szólva kijelentette, hogy még ennél is több van benne, és biztos abban, hogy rengeteget fog fejlődni. „Mindig jobb és jobb akarok lenni, ha nem így gondolkodnék, nem is folytatnám a labdarúgást, mert ezt a szakmát csak ilyen a hozzáállással érdemes művelni.”

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró
  • Megemlékezések Puskás Ferenc halálának ötödik évfordulóján

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.