Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-12-12 07:30:00

Egy iowai egyetemista védőbeszéde

A fiú, akinek két édesanyja van

„Az én két anyukám: mindent, amit a melegházasságról tudni kell, a cserkészeknél tanultam."

Az interneten villámgyorsan terjedt el a 19 éves Zach Wahls vallomása – különféle videómegosztónak több mint 20 millió nézője volt eddig az angol nyelvű videónak. Az egyetemista fiú egy lakossági meghallgatáson szólalt fel, amelyen az iowai törvényhozás tervét vitatták meg. A törvényjavaslat betiltaná a melegházasságot és a bejegyzett meleg élettársi kapcsolatot is. A kifejezetten konzervatív megjelenésű fiatalember a felvételen elmondja, hogy két édesanyja van, valamint egy biológiai testvére, aki azonos spermadonortól született, és büszke, hatodik generációs iowainak vallja magát. Iowa az Egyesült Államok egyik legkonzervatívabb állama, amelyben 2009-ben engedélyezték a melegházasságot. Wahls szülei – anyukái – 2009-ben össze is házasodtak.


„Ön is büszke lehetne rám!”

A fiú szenvedélyes védőbeszédet tartott a családja mellett. „Úgy nőttem fel, mint bármilyen iowai srác. Közösen vacsoráztunk esténként, jártunk templomba, néha veszekedtünk, és családi nyaralások is voltak”. Wahls családja mellett a cserkészmozgalmat nevezi a legfontosabb befolyásnak az életére .„Az Iowai Egyetem hallgatója és kiváló cserkész vagyok. 19 évesen saját vállalkozást vezetek. Elnök úr! (a képviselőház elnökéhez) Ha az Ön fia volnék, azt hiszem, Ön is büszke lehetne rám!” Elmondja, hogy a családja nehéz perióduson ment át, amikor édesanyját szklerózis multiplexszel diagnosztizálták, és kerekesszékbe került. De a család megvívta a csatát. „Igazi iowaiak vagyunk. Nem várjuk, hogy más oldja meg a problémáinkat. Mindössze egyenlő és méltányos elbírálást kérünk a kormányunktól”.

"Az iowai alkotmányt módosították a legritkábban. Most módosítani kívánják. Ez a módosítás érinti a családomat. Érinti az Önét is, Elnök úr?

Noha az iowai képviselőház elfogadta a javaslatot – amely csak a férfi és a nő közti házasságot ismerné el – a szenátus feltehetőleg megvétózza majd a törvényt. Az azonos neműek közti házasság jelenleg is legális Iowában.

A Youtube-on is közzétett tanúvallomás látogatottsága ismét megugrott, amikor Wahls a Reddit.com nevű népszerű híroldalon válaszolt az olvasóknak a „Bármit kérdezhetsz tőlem” rovatban. Elmondja, hogy jelenleg egy könyvön dolgozik. Az én két anyukám: minden, amit a melegházasságról tudni kell, a cserkészeknél tanultam munkacímen. Boldog, hogy a beszéde rengeteg ember véleményét megváltoztatta, akik mindaddig ellenezték az azonos neműek kapcsolatát, de „semmi nem készíthetett fel arra az óriási népszerűségre és figyelemre, amelyet a tanúvallomásom kiváltott”.

 

– mi –

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Homoszexualitás
  • Jézus szereti a homoszexuálisokat
  • Szexuális válság dúl az egyházban?
  • Az államfő és a melegházasság
  • Baloldali újságíró védte meg a pápát
  • Ahol a zsidók kiirtását iskolában tanítják
  • Az elnökjelölt esete a meleg dalszerzővel
  • Homoszexuálisokkal vívódnak az anglikánok
  • AIDS-krónika, avagy a halál küldöttjének ámokfutása
  • A csók miatt háborognak a keresztények
  • Az ördög műve a homoszexualitás?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.