Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-11-05 18:00:00

Katolikus lap döngölte földbe a melegeket

Az ördög műve a homoszexualitás?

Egy massachusettsi katolikus lap nemrégiben terjedelmes publicisztikában azt állította, hogy a homoszexualitás az ördögtől való. Bocsánatot kértek.

A bostoni The Pilot – amely a legrégebbi katolikus újság az Egyesült Államokban – a publicisztika közlése után pár nappal visszavonta véleményét, ezt követően pedig Daniel Avila, a cikk írója bocsánatkérő közleményt tett közzé. Avila, aki főállásban az Amerikai Püspöki Konferencia (USCCB) tanácsadója, azt írja: az Egyház elítéli a diszkriminációt és a verbális erőszakot, és a maga, valamint a katolikus egyház nevében bocsánatot kért a publicisztikában elhangzott állításokért.


Porszemek a gépezetben?


Avila június óta dolgozik az USCCB-nél és a házasság védelmére alakult bizottság alelnöke. A bizottság a hagyományos házasság népszerűsítésén fáradozik, előadásokat tartanak a témában. A férfi rendszeresen közöl publikációkat a The Pilotban különféle témákban, beleértve a bevándorlást, a gazdasági helyzetet, a bírói gyakorlatot és a katolikus szociális munkát is.


Homoszexuális ördögűzés is van. Fotó innen

Mary Ann Walsh nővér, aki szintén az USCCB-nél dolgozik a The Chritian Post-nak elmondta: egyetért a publicisztikában elhangzottak visszavonásával, mert azokat Avila nem egyeztette előzetesen a szervezettel. Azt is elmondta, hogy a férfi USCCB-nél végzett, munkájára ez nincs kihatással, ugyanis magánemberként, nem pedig a szervezet tagjaként formálta meg véleményét.

Kara S. Suffredini, a bostoni MassEquality melegek jogaiért harcoló szervezet vezetője azonban másképpen látja a dolgokat. Szerinte a szerző szűklátókörű, és nevetséges dolgokat állít írásában. Suffredini szerint a mai korban elavult dolog azt állítani, hogy a homoszexuális hajlamú egyének a természet korcsai, vagy ami a legfelháborítóbb: az ördög teremtményei.

A nő a The Christian Postnak azt is elmondta, hogy nehéz nem észrevenni a bostoni püspökség ironikus megnyilvánulásait a The Pilotban, de nem szabad azt sem elfelejteni, hogy éppen 10 éve robbantak ki a papok szexuális botrányai, melyek szintén hagynak kívánnivalót maguk után. Suffredini keresztszülőként és nagynéniként azon a véleményen van, hogy a papok szexuális visszaéléseit inkább lehetne az ördög művének nevezni, mint a homoszexuálisokat.

Avila publicisztikája október 28-án jelent meg a The Pilot katolikus lapban, és olyan megfogalmazásokat tartalmaz, mint például a „homoszexuális gének”. A legnagyobb felháborodást mégis az a rész keltette, ahol a férfi azt írja, hogy a tudományos bizonyítékok alapján a homoszexualitást vélhetően az ördög hozta létre. Állítása szerint az ember biológiai fejlődése nem megfelelően történik, így jönnek létre a ferde hajlamú emberek. Azt írta: ez a felelősség pedig már nem az Istené, hanem az ördögé.

 

– mi (forrás: The Christian Post)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Homoszexualitás
  • Jézus szereti a homoszexuálisokat
  • Szexuális válság dúl az egyházban?
  • Az államfő és a melegházasság
  • Baloldali újságíró védte meg a pápát
  • Ahol a zsidók kiirtását iskolában tanítják
  • A fiú, akinek két édesanyja van
  • Az elnökjelölt esete a meleg dalszerzővel
  • Homoszexuálisokkal vívódnak az anglikánok
  • AIDS-krónika, avagy a halál küldöttjének ámokfutása
  • A csók miatt háborognak a keresztények

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.