Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-05 21:00:00

A korábbi tervvel szemben mégsem kezdik el bontani kedden az arénát

Puskás-stadion: Csányi ígér, Szijjártó bejelent

Annak ellenére is hamarosan eldőlhet a Puskás-stadion sorsa, hogy az átépítés gigászi költsége nem szerepel a jövő évi büdzsében, állította Szijjártó Péter. Ez a sokadik időpont és a sokadik variáció.

Szijjártó Péter, miniszterelnöki tanácsadó szerdán az MTV Ma reggel című műsorában elmondta, a kormány várhatóan még októberben dönt arról, hogy milyen költségkerettel, milyen fejlesztéseket lehet végrehajtani a Puskás Ferenc Stadionnal kapcsolatban a következő esztendőben. A korábban napvilágot látott információk szerint a terv az volt, hogy a Puskás Ferenc Stadion bontását a jövő keddi, a finnek elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőt követően megkezdik, ám kiderült, még nem kértek bontási engedélyt az illetékesek. Ez a stadion felújításnak sokadik koncepciója, az alábbiakban kronológikus sorrendben felidézzük, mikor és mit mondott a néhai Népstadionról Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

Január 25., Origo: „Az új Puskás-stadionról annyit: az előkészületekre a parlament megszavazott 500 millió forintot, ami a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetésében szerepel. Most készült el a jogi helyzet elemzése, indul a munka, és valamikor a fél év vége felé már pontosan tudjuk majd, hogy mit akarunk. Van olyan elképzelés, hogy a régi keretein belül kellene megépíteni az új stadiont, megtartva a Népstadion mostani jellegét, ám erről költségelemzést kell majd készíteni. Ami biztosnak tűnik: egy labdarúgó-stadiont akarunk, nem pedig egy futópályákkal körbevett építményt.”


„A korábbiakhoz képest biztosan lesz csúszás" – mondta az MLSZ-elnök
Fotó: mlsz.hu

Március 30., a Hollandia–Magyarország Eb-selejtező előtt az MTV-nek. „Hogy Magyarországon mikor lesz ilyen színvonalú stadion, mint az Amsterdam ArenA? Épp ma beszélgetettem Orbán Viktor miniszterelnökkel a Puskás Ferenc-stadion átépítéséről és felújításáról. Ez állami feladat, így a minisztérium és az MLSZ közösen hajtja majd végre. Remélhetőleg hamarosan elkezdődik a tervezés folyamata, és jövőre akár az építés is.”

Június 6., a Hír Tv Kontraszt című műsora: „Heteken belül döntés születhet arról, hogy fog kinézni az új létesítmény. Bele lehetne építeni a jelenlegibe, hiszen a futópályát nem szeretnénk megtartani, de van olyan álláspont, hogy ez túl komplikált, drágább, és rosszabb eredményt hozna. Néhány héten belül eldől, mi lesz a végleges, aztán kezdődik a tervezés. A mostani állás szerint az utolsó idei válogatott meccs, az október 11-i, Finnország elleni másnapján el kell kezdeni a bontást. Az biztos, hogy állami pénzből épül a stadion, és várhatóan állami tulajdonban is marad.”

Szeptember 24., Sport Tv: „A korábbi tervekhez képest biztosan lesz csúszás, de bízom benne, hogy 2012-ben elkezdődhet a bontás és építkezés. Elkészült egy előterjesztés, ami nem került még a kormánynál napirendre, nyilván az összeg nagysága számottevő a költségvetésen belül is. Úgy számoltunk, hogy a költségvetés összeállításakor derülhet ki, hogy mit és mennyiből építhetünk. Bízom benne, hogy a következő évben elkezdődhet az építkezés. Most nincs olyan terv, mint korábban volt, hogy azonnal elkezdjük a bontást a finnek elleni találkozót követően, remélem azért sem, mert a playoff-ban is ott lehetünk, és jó lenne nagyobb közönség előtt játszani. Egy kicsit tehát csúszunk a korábbi tervekhez képest.”

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.