Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-05-23 06:00:00

A Manchester United mexikói sztárja Istentől kér segítséget

Borsócska imája a kezdőkörben

Javier Hernández Balcázar, vagy ahogyan a futball világában ismerik: Chicarito (Borsócska). A mexikói csatár góljai mellett a meccsek előtti imáival lopta be magát az angol közönség szívébe.

Nagy üzletet csinált a Manchester United (MU), amikor 2010 nyarán megszerezte a világ egyik legtehetségesebb, leggólérzékenyebb csatárát, Javier Hernándezt, azaz Chicaritót. Persze egy ilyen transzfer nem a véletlen műve, a MU hosszú ideig figyelte a Chivas de Guadalajara fiatal támadóját. Jim Lawlor, a klub egyik legélesebb szemű játékosmegfigyelője hosszú heteket töltött a közép-amerikai országban, mielőtt létrejött volna az üzlet. A játékos vételárát nem hozták nyilvánosságra, az azonban biztos, hogy a manchesteriek az üzlet részeként pályára léptek az új guadalajara-i stadion megnyitóján, s Chicarito mindkét csapatban egy-egy félidőt töltött a gyepen.


Sérülés miatt lemaradt a korosztályos vb-döntőről

Chicarito régi futballista dinasztiába született, nagyapja Tomás Balcázar az 1954-es világbajnokságon szerepelt, édesapja Javier Hernández Gutiérrez pedig az 1986-os, mexikói vb-n lépett pályára. A Manchester United csillaga becenevét is apjától örökölte, őt ugyanis zöld szeme miatt a Chicharo (Borsó) nevet kapta, így lett az utód Chicharito (azaz Borsócska).

Nem szeppent meg, Angliában is szórta a gólokat

Már utánpótláskorú játékosként világra szóló sikert érhetett volna el, hiszen csak az utolsó pillanatban szerzett sérülése miatt maradt ki a végül a 2005-ben világbajnoki címet szerző mexikói U17-es válogatott keretéből. Ma mégis jóval előrébb tart, mint aranyérmes társai. A mexikói fiú ugyanis nem szeppent meg Angliában, gólokkal fogadtatta el magát a MU szurkolóival.


Fohász a kezdőkörben, gól a 36. másodpercben

A katolikus többségű Mexikóban vallásos közegben nőtt fel Javier Hernández, akinek a vallás, az Istenhez való kapcsolat a pályafutásában is fontos szerepet tölt be. Pályára lépése előtt mindig hosszasan imádkozik, s erre a szokására hamar felfigyeltek Angliában.

Sípszó előtt...

Legutóbb a Chelsea elleni, bajnoki döntőnek is beillő összecsapás előtt mutatta hosszasan a kamera a kezdőkörben az Úrhoz fohászkodó Chicharitót. Ezek után nem csoda, hogy a meccs 36. másodpercében betalált.


Isten élete fontos része

„Ezek az imák adnak erőt a mérkőzésekhez, hiszen számomra a vallás, Istennel való kapcsolat az élet fontos része" – mondta a mexikói csatárzseni a kezdőkörben bemutatott imáiról.

Először furcsállották, aztán megszokták: ima a kezdőkörben

Szombaton, a Wembley Stadionban, a Bajnokok Ligája fináléjában egyszerre több milliárd tévénéző láthatja majd Borsócska szokásos meccs előtti imáját.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Híres ember
  • Erdei szerelmes, és rájött: 27 évig rosszul csinálta
  • Kisegyház-interjúk: ami már kínos Németh Sándornak?
  • Korda György és Balázs Klári
  • A Gyűrűk Ura írója és a nagy fordulat
  • Sötétség délben: magyar volt a múzsa
  • Mit ünnepelnek a keresztények szilveszterkor?
  • „Tudtam, hogy vége mindennek” – interjú Pajor Tamással
  • Petőfi halálát el kell felejteni?
  • Böjte atya a szegedi Csillagbörtönben
  • AIDS-világnap: híres művészek, akik hordozták a vírust

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.