Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-10-29 06:00:00

„Most, hogy rád jött a sor, zokon veszed; hogy téged ért a baj, elrettentesz!” (Jób 4,5.v.)

Szószátyár hívőség

Aki megszűnik az egyedül igaz Tanítóra hallgatni, az elkezd mellébeszélni, idézget törvényeket és parancsolatokat, de nincs, mit hitelesen odaéljen mások elé.


Rengeteg szavunk van. Bár tettünk lenne fele ennyi! fotó: innen

 

Kiégtem és semmi kedvem nem volt emberek közt lenni. Csak elvonulni, csendben lenni, felfrissülni. Egy hitben elöljáróm, miután meghallgatott, ezt mondta: István, Isten most próbára tesz téged, hogy benned megvan-e mindaz, amit másoknak hirdettél. Nekem segített ez a mondat.

Egyszer Visky Feri bácsitól hallottam ezt a fanyar igazságot: Aki megszűnik tanulni, az elkezd tanítani. Ezért (is) van annyi örömtelen, életunt és agyonhajszolt keresztyén. Aki megszűnik az egyedül igaz Tanítóra hallgatni, az elkezd mellébeszélni, idézget törvényeket és parancsolatokat, de nem ismeri, és nem hirdeti a szeretet Istenét. Elkezd cséplőgépként járni a szája, de nincs, mit hitelesen odaéljen mások elé. Avagy (ki)oktatásra vágyik-e a porig alázott, az éhes, az árva, a halálosan beteg, a bűnös? Isten úgy hívja el Mózest, hogy nem emlegeti múltját. Arra sem tér ki, hogy hány lépésben kell megtérnie. „A szeretet mindent elfedez.” (1Kor 13). Nem kéne már kigyógyulni a hívő rögeszmékből és több szeretetet kérni Istentől?

Ajánlott igeszakasz: 2Móz 3

Forrás: Fénysugarak – CE-Union


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.