Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-30 10:00:00

Ha a misszionáriusnak honvágya van

Így azonban jobb után vágyakoztak, mégpedig mennyei után. Ezért nem szégyelli az Isten, hogy őt Istenüknek nevezzék, mert számukra várost készített. (Zsid 11,16)

Gyermekkoromat Ausztráliában töltöttem, ahol a sokszor ventilátor előtt ücsörögve hóról és szánkóról énekeltünk. Fotó: innen

A karácsonyi szokások világszerte különbözők. Gyermekkoromat Ausztráliában töltöttem, ahol a ventilátor előtt ücsörögve hóról és szánkóról énekeltünk. Sok ausztrál szeretné átélni a fehér karácsonyt. Felnőttként Japán északi részén lettem misszionárius. Végre megélhettem azokat a karácsonyi képeket, amelyekről gyerekként álmodoztam. Mégis, hóban karácsonyozni nem olyan volt, mint ahogy elképzeltem. Már inkább vágyakoztam a gyerekkoromból jól ismert meleg, nagy, családi karácsonyok után.

Több bibliai szereplő életében is felfedezzük a honvágyat, és azt, hogy idegennek és jövevénynek érzik magukat (Zsid 11,13). A saját honvágyam arra ösztönzött, hogy Jézus földi életére, áldozatára gondoljak. Mennyire vágyódhatott mindaz után, amit elhagyott! Valahányszor távol vagyok földi hazámtól, Ausztráliától, megpróbálom a honvágyamat átfordítani örök hazám utáni vágyódássá. Odafönn végre elégedett leszek. Ha elérem örök hazámat, minden tökéletes lesz, és nem lesz többé honvágyam.

Drága Urunk, segíts, hogy csodálatos hazánkat lássuk lelki szemeink előtt, amelyet készítesz az örökkévalóságban! Ámen.

Az otthon utáni vágy a menny előíze.

Wendy Marshall (Tokió, Japán)

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.