Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-29 09:00:00

Mint aki meggyógyult a rákból

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. (Ézs 41,10)

A nehéz iskolai napokon segítségért imádkozom a problémás gyerekekkel kapcsolatban. A sportpályán jó döntésért fohászkodom. Fotó: innen

„Egyszerre csak egy nap." Ez a kedvenc mondásom, mint a rákbetegség túlélőjének, gimnáziumi igazgatóhelyettesnek és mint bírónak a sportpályán. Egyszerre csak egy napot megélni – ennek számomra több jelentése is van. A legfontosabb az, hogy Istenre van szükségem ahhoz, hogy megküzdjek egy napot, függetlenül attól, hogy mi vár rám.
A nehéz iskolai napokon segítségért imádkozom a problémás gyerekekkel kapcsolatban. A sportpályán jó döntésért fohászkodom. És mint aki meggyógyult a rákból, hálát adok Istennek minden egyes napomért.
A keresztyének számára az „egyszerre csak egy nap" jelentheti azt is, hogy Krisztussal kezdjük el, és fejezzük be a napunkat: legyen az imádság, vagy bibliaolvasással töltött idő, vagy akár mások bizonyságtételének olvasása a Csendes Percekben. Náh 1,7 szerint: „Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra". Teremtőnk velünk van, vigyáz minden egyes emberre életének minden napján.

 Betegek gyógyítója, taníts minket szüntelenül hozzád imádkoznunk. Légy velünk, amikor elmondjuk aggodalmainkat, és adj bátorságot szembenézni minden egyes nappal; egyszerre csak eggyel! Ámen.

Minden új napot örömmel fogadhatunk, mert Isten törődik velünk.

Peter Perich (New Hampshire, USA)

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.