Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-28 10:53:00

Mi a teendő, ha meghaltunk?

Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. (Kol 3,3)

Az a kiégett természet élettelennek tűnt, mégis mélyen, nem látható helyen az élet várakozik, készen arra, hogy előtörjön. Fotó: innen

Ausztráliában, Victoriában jártunk, ahol egy tűz pusztította területet fedeztünk fel. Egyszerűen nem tudtam megszokni a látványt: feketére égett csupasz fák, kísérteties erdők tele megégett és hámló kérgű fákkal. Ugyanakkor az újjáéledés nagyszerű jelei voltak rám legnagyobb hatással. Találtunk ugyanis egy üreges, kívül-belül fekete fát is, amelyen – megdöbbenve láttam – a halott csonk sebén egy új fa nőtt ki. A feltámadás élő példája volt ez.

Ehhez kapcsolódik saját élettapasztalatom. Én is éreztem már magamat lesújtva a körülmények miatt. Amikor gyász, betegség, depresszió vagy kétség szakad ránk, s elveszettnek érezzük magunkat, a szép bővelkedő élet múltbéli emléknek tűnik. Csak hinni Jézusban, ujjunk hegyével is kapaszkodni – már ez kimerítheti minden energiánkat.

Az a kiégett fa élettelennek tűnt, mégis mélyen, nem látható helyen az élet várakozott, készen arra, hogy előtörjön. Mindegy, hogyan érezzük magunkat, mindegy, hogy mennyire lehetetlennek tűnik, a feltámadás lehetséges.

Istenünk, küldd Lelkedet, hogy erősítse az erőtleneket, hozzon békét a békétleneknek, és adjon reménységet a csüggedőknek! Ámen.

Jövőnk Isten kezében van.

Carol Griffin (Shropshire, Anglia)

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.