Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-27 11:58:00

Mit akar velünk tulajdonképpen az Isten?

- Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr - békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. (Jer 29,11)

Amikor elváltam, az járt a fejemben, hogyan fogok ezután házasságról, elköteleződésről prédikálni, mikor saját házasságom kudarcot vallott? Fotó: innen

Amikor elváltam, az járt a fejemben: vajon most zátonyra futott az életem? Nem csak a családomnak okoztam csalódást. Ráadásul lelkész is vagyok, példás keresztyén életet kellene élnem. Hogy is vehetnének most már az emberek komolyan mint lelki vezetőt? Hogy fogok ezután házasságról, elköteleződésről prédikálni, mikor saját házasságom kudarcot vallott?
Jer 29,11 azt ígéri, hogy Istennek tervei vannak velünk. Egy meglepő részlet felkeltette a figyelmemet: Az Írásban nem azt olvassuk, hogy „terv", hanem „tervek", többes számban. Istennek egynél több terve is van. Talán van egy „A" terv, ami ha nem sikerül, ott van Isten „B" terve is. Sőt „C" terv és még sok másik is létezik.
Nem tartom valószínűnek, hogy sokan az „A" terv szerint élnek. Az olyan emberek, mint én, már talán az abc vége felé tartanak. Sokan úgy gondolják, hogy már annyit hibáztak, hogy ha volt is terve velük Istennek, az már biztosan meghiúsult. De Isten soha nem mond le rólunk. Istennek több útja is van, hogy reményt adjon nekünk a jövőre. Nemcsak hogy több terve van, de segít is véghezvinni őket.

Istenünk, hálát adunk neked, hogy soha nem mondasz le rólunk! Kérünk, mutasd meg nekünk mindennap az utat, és adj erőt, hogy azon járhassunk. Ámen.

Hibáink, bűneink nem érvénytelenítik Isten terveit bennünk.

Michael Raypholtz (Ohio, USA)

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.