Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-02-15 12:33:00

"...hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne." (János 3,15)

Nézz fel, és élj!

Nem lehetsz olyan mélyen, ahonnan ne látszódna a golgotai kereszt. Jézus Krisztus szabadítása egyetlen imádságnyi távolságra van Tőled!

Amikor Jézus azt mondta Nikodémusnak: "Újonnan kell születnetek", a zsidó tudós nem értette a szükségnek ezt a szorítását, csak a hiányt érezte az életében.
Jézus úgy mutatott rá a megoldásra, hogy a születés folyamatáról kezdett vele beszélni. Nem tudom, te emlékszel-e, mit csináltál a születésednél, vagy mennyiben járultál hozzá a fogantatásodhoz. Volt már azóta akár egyetlen pillanat is az életedben, amikor így megbíztál abban, aki cselekszik? 
Jézus olyan kérdésre ad választ, amit nem merünk feltenni. "ahogyan Mózes felemelte a rézkígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne" (János 3,14-15).


Mi a te életed kígyómarása?

Amikor Isten már nem győzte hallgatni a nép panaszkodását, "...mérgeskígyókat küldött... úgyhogy sok izráeli meghalt" (4 Mózes 21,6). A túlélők könyörögtek Mózesnek, hogy esedezzen Isten kegyelméért. "Az Úr pedig ezt mondta Mózesnek: Csinálj egy rézkígyót, és tűzd rá egy póznára. Mindenki, akit megmart a kígyó, életben marad, ha föltekint arra" (4 Mózes 21,8). Az izraeliták, akiket megmart a kígyó, gyógyulást találtak, ha felnéztek a póznára; akiknek teher, bűn van az életükben, megváltást találnak, ha felnéznek Krisztusra.
Sok minden marhatja meg az életünket nap mint nap, de nincs egyetlen alkalom sem, amikor más lenne a megoldás.
Nézz fel, és élj! Az zavar bennünket, hogy ennyire egyszerű? Valami bonyolult kúrára számítunk. Mózes és a nép talán szintén valami többre számított: készítsetek gyógyírt, kezeljétek egymást, vagy legalább vágjatok vissza.

A mondás azt tartja: "segíts magadon, Isten is megsegít". De Jézus azt mondja: "Csak higgy!" Hiszel abban, hogy a szék el fogja bírni a súlyodat, ezért ráülsz. Bízol abban, hogy a villanykapcsoló elvégzi a munkáját, ezért felkapcsolod. Mindennapi életed során hiszel olyan erőkben, amelyeket nem látsz, és bízol abban, hogy elvégzik azt a munkát, amit te nem tudsz véghezvinni. 

Ma Jézus ugyanezt kéri tőled.


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.