Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-12-14 10:33:00

Mit tett Isten az életemben?

"Íme eljövök, hogy összegyűjtsek minden népet és nyelvet. Eljönnek majd, és meglátják dicsőségemet. Jelet adok nekik; és azok közül, akik megszabadultak, elküldök néhányat a nemzetekhez: Tarsis, Put, Lud, Mosek, Ros, Tubál és Javán népéhez; aztán távoli szigetekre, azokhoz, akik soha nem is hallottak rólam, és nem látták dicsőségemet. És hirdetni fogják dicsőségemet a nemzetek fölött." Ézsaiás 66,18-19

A világ néha leszűkülhet a szomszédaimra, akik nem ismerik az evangéliumot. Fotó: innen

Az ítéletet kimondó versekbe ágyazva ez a két vers a világot átfogó missziói tevékenységről szól, melynek során felragyog és növekszik Isten dicsősége. A felsorolt városok az akkori világ legtávolabbi pontjai voltak: Tarsis Dél-Spanyolországban van az Atlanti-óceánnál, Pul és Lud Afrikában, Tubal a Fekete-tengernél, Jáván pedig Görögország neve szerepel az Ószövetségben. Ma ezt egyszerűen úgy mondanánk: az egész földkerekség. Az evangélium ma már szinte mindenhova eljutott.

Ugyanakkor felteszem magamnak a kérdést, hogy ez az ószövetségi Ige állít-e elém valamilyen feladatot? Hogyan vehetnék részt abban a munkában, hogy Isten emberek iránti szeretetének híre azokhoz is eljusson, akikkel én találkozom? A világ néha nagyon kicsi tud lenni, leszűkülhet a szomszédaimra vagy talán még azok szomszédaira, akik nem ismerik az evangéliumot. Sokan közülük céljukat kereső emberek. Minden szalmaszálat megragadnak, ami értelmet ígér életüknek. Társadalmunkban a válaszok „kínálata" végtelenül nagy.

Mi lesz velük, ha én nem nyitom ki a számat? Lehet, hogy én vagyok az egyetlen az ismeretségi körükben, aki még tud Istenről. Vajon én bizonytalankodhatom és habozhatok-e, ahelyett, hogy elmondanám, mit tett Isten az én életemben? Ajándékozz meg bennünket, Istenünk, dicsőséged örömével. Ha az a miénk, akkor gazdagok vagyunk.

 

Romano Guardini

Forrás: Lélekfrissítő

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.