Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-02-10 09:42:00

"Akiben pedig ezek nincsenek meg, az vak, rövidlátó, és elfeledkezett arról, hogy régi bűneiből megtisztult." (2 Péter 1,9.)

Mindenki látja, csak te nem?

Mik életed sikerei? És ki fizeti meg az árát ezeknek? Visszajársz-e lopni a kereszt alá, hogy a rég letett terheid közül válogass?

 Brian Dyson, egy nagyvállalat alelnökeként mondott ünnepi beszédében így intette dolgozóit: "Képzeld el, hogy az élet egy olyan játék, amelyben egyszerre öt labdával zsonglőrködsz. Úgy nevezik őket: munka, család, egészség, barátok és a lélek. Hamarosan rá fogsz jönni, hogy a munka gumilabda. Ha elejted, visszapattan. De a másik három labda: a család, az egészség, a barátok és a lélek üvegből vannak. Ha ezek közül bármelyiket elejted, akkor menthetetlenül megkarcolódnak, megrepednek, csorbulnak, sérülnek vagy éppen szilánkokra törnek. Sohasem lesznek ugyanolyanok. Meg kell értened ezt, és azon kell igyekezned, hogy fenntartsd az egyensúlyt az életedben."
Sok olyan ember, akit csodálunk, nem tudta fenntartani az egyensúlyt. Lehet, hogy nagy templomokat, vagy nagy vállalatokat építenek fel, de nem tudnak nagyszerű kapcsolatokat építeni.
Salamon azt írta: "...a szőlőknek őrizőjévé tettek engem,  - a magam szőlőjét nem őriztem" (Énekek éneke 1,6.). Lelkészek, akik arról prédikálnak, hogy milyen fontos erős családot építeni, néha olyan gyermekeket nevelnek fel, akik neheztelve elfordulnak tőlük, mert nem jutott nekik apa idejéből és figyelméből, és mindig azt mondták nekik: "Ezt az áldozatot meg kell hoznunk Istenért és a szolgálatért".
Nálad melyik területen borult fel az egyensúly? 
Miközben azért hajszolod magad, hogy ne ejtsd el a nyilvános szereplésed labdáját, vigyázz, hogy ne ejtsd el a személyes életedét, mert az számít a legjobban!
A Biblia ezt hagnsúlyozza: "Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet.
Mert ha ezek megvannak és gyarapodnak bennetek, nem lesztek a mi Urunk Jézus ismeretében sem tétlenek, sem terméketlenek." (2 Péter 1,5-8.)

 Ha megállított Isten valamiben, kérdezd meg Őt, mi van a gyümölcstelenséged hátterében!

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.