Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-02-03 11:32:00

„Nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van.” (1 János 4,4)

Hagyd győzni Istent!

Rudyard Kipling elutasító levelet kapott a San Francisco-i vizsgáztatótól, mely így szólt: „Nagyon sajnáljuk, Mr. Kipling, de ön egyszerűen nem tudja használni az angol nyelvet.” Élethosszig tartó vereségek után, 66 évesen lett Winston Churchill Nagy-Britannia egyik legnagyobb miniszterelnöke. Einsteint tanárai így jellemezték: „nehéz felfogású, emberkerülő; ostoba álmaiba merülve sodródik céltalanul”.

 Ez nem azt jelenti persze, hogy amit elhatározol, mire vágysz, amiért régóta küzdesz, az biztosan meglesz. De azt viszont jelenti, hogy ha az a terv, ami benned formálódik, Jézus Krisztus terve, akkor az megállíthatatlan!

Az élet Krisztus győzelméről szól! Ha meghódítasz egy hegyet, mire észbe kapsz, máris előtted tornyosul a következő – egy nagyobb. Emlékezz Péterre, aki megtagadta az Urat, amikor bizonyságot kellett volna tennie, és Jónásra, aki elfutott Isten hívása elől? 
Minden győzelmi történetben vannak vereségről szóló fejezetek. De Isten órájában a visszafelé forgó fogaskerekek is előre hajtják a mutatót.
Amikor a tanítványok először néztek a golgotai keresztre, Jézus Krisztus győzelme helyett vereséget láttak. 

Amikor ez mondja a Biblia: „Nagyobb az, aki bennetek van, mint aki a világban van”, fel kell tennem magamnak a kérdést: van-e bennem Jézus Krisztusból? Vagy ami mozgat, az a saját akaratom mindössze?

Sok keresztény saját erőforrásainak, lehetőségeinek fényében méri fel a nehézségeket, így nagyon kevésszer próbálkozik, és rendszerint kudarcot vall. Az igazi óriások mind gyenge emberek voltak, akik nagy dolgokat tettek Isten indítására, Krisztus erejéből. Mit mondasz magadnak, amikor nekikezdesz valaminek? Elég nekem az én erőm, vagy elég nekem a Te kegyelmed, Uram?

Ne félj a kudarctól! Inkább azon aggódj, mit mondasz Istennek, ha az Ő tervét a tiédre cseréled!


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.