Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-06-15 10:41:00

"Inkább csitítottam, csendesítettem lelkemet..." (Zsoltárok 131,2.)

Gondolataink nyugalma

 

Az egyik legnagyobb stressz keltő tényező, amivel naponta szembesülünk, a zaj. Zajos világban élünk. A csendes környezetet nekünk kell megteremtenünk. Keress egy olyan helyet, ahol senki sem zavar és tanuld meg élvezni azt, hogy egyszerűen csak csendben vagy egy darabig. Ha magas fordulatszámon működő, időfüggő, eredmény-orientált ember vagy, akinek túl sok elintéznivalója van, de sosincs elég ideje elvégezni, akkor rá fogsz jönni, hogy ez nem könnyű. Mielőtt még arra gondolnál, hogy "ez nem túl lelki dolog", szánj rá egy percet, és gondold át a következő Igéket:

1. "És lesz az igazság műve békesség, és az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké." (Ézsaiás 32,17.)
2. "Jobb egy marokra valót szerezni nyugodtan, mint két marokra valót hajszoltan és hasztalan erőlködéssel." (Prédikátor 4,6.)
3. "és tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát..." (1 Thesszalonika 4,11.)
4. "Csendesedjetek el, és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten!" (Zsoltárok 46,11.)

Nem számíthatsz nyugalomra, ha zajos életet élsz. Hogyan vagy kapcsolatban Istennel, ha nincs időd naponta az előtte való csendre?
Jézus gondoskodott arról, hogy legyen ideje valahol nyugalomban együtt lenni az Atyával. Senkinek nem volt nagyobb életcélja, és senki előtt nem állt örökérvényűbb igény, mint előtte. Gyakran figyelhetjjük meg mégis: "Ő azonban visszavonult a pusztába és imádkozott." (Lukács 5,16.)
Biztos lehetsz benne, hogy ha Jézusnak szüksége volt ilyen életmódra, akkor neked annál inkább. Az Istennel töltött csendes idő létfontosságú a tested, elméd és érzelmeid helyreállásához. Ne hagyd magad ettől megfosztani!
Szervezd az időbeosztásod Isten köré - és ne várd, hogy Isten igazodjon a te időbeosztásodhoz!


forrás: Mai Ige


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.