Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-02-02 10:42:00

"Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem." Ézsaiás 43, 18-19.

Fókuszban a jövő

Lásd be, hogy nem Isten az, aki felhozza a múltadat! Az Ő igéje ezt mondja: "Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat... és vétkeidre többé nem emlékezem." (Ézsaiás 43,25.)

Ha a sátán előráncigálja a múltadat, az azért van, mert nincs semmi új, amivel támadni tudna. Mindössze annyit tud tenni, hogy feltámasztja a régi emlékeket és átrendezi a régi képeket, megpróbálva elbátorítani téged. Ne engedd neki! Isten ideje jelen idő. Ha a mára összpontosítasz, az elkészíti az utat a holnapba. Isten igéje azt mondja: "Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok." Ézsaiás 43, 18-19. 

Isten készíti az utat!

Ahogy a fáraó és Heródes meg akartak ölni minden fiú csecsemőt azért, hogy Mózest és Jézust megkaparintsák, ugyanolyan biztos, hogy a sátán mindent meg fog tenni azért, hogy megakadályozza életed kiteljesedését. A csata mindig a jövődért folyik! Nem számít, hogy milyen a múltad, a jövődért érdemes harcolni, kelj fel hát, és küzdj!

"Hol kezdjem?" - kérdezed. Beszélj Istennel: kérd, hogy mutasson neked egy szolgálatot, amely abból a nyomorúságból fakadhat, amin épp most mégy keresztül! Ő gyógyulást tud hozni másoknak annak a fájdalomnak a felhasználásával, amit te most megtapasztalsz. Vizsgáld meg hát azokat a dolgokat, amelyek most veszek körül, majd kérdezed meg Istent, hogy mire készít fel téged. A megtörtek válhatnak a helyrehozás mestereivé! 

Kezdj el az "előtted lévő örömre" (Zsidók 12,2.) nézni, és képes leszel elviselni a jelen körülményeit!

 

Mai Ige

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.