Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-07-22 13:15:00

„Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében.” Mt.5,28.

A tabu terhe

"Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében. Ha a jobb szemed visz bűnre, vájd ki, és dobd el magadtól, mert jobb neked, ha egy vész el tagjaid közül, mintha egész tested vettetik a gyehennára." Máté 5,27-29.
 
fotó: innen

 

A paráznaság esetében különösen nagy a kontraszt a krisztusi törvény és a mindennapi normák között. A kísértés is itt a legnagyobb. Az igazi terhet a hívők számára mégis a keresztyén közösségek éretlensége jelenti. Bár sokan küzdenek ezzel a kérdéssel, tabu téma. Szégyenérzet és megbélyegzés veszi körül. Ettől a kérdéstől annyira félünk, annyira szégyelljük, hogy nem vagyunk képesek akár a magunk, akár a mások terhét felvállalni és elhordozni. Tagadásba, egyszerűsítésbe, törvénykezésbe, elhanyagolásba menekülünk. Pedig a mai egyházaknak Európában egyik legkomolyabb terhe a szexuális függőségek, bűnök.
Van-e küzdelmem ebben? Van-e kivel megosszam, aki imáival mellettem áll? Támogatok-e valakit, aki ezzel küzd? Hordozom-e az ő terhét? Imádkozom-e érte? Jézus számára ez a kérdés is fontos. Nem csak akkor, amikor a törvényt elmondja. Akkor is, amikor küldi a Szabadítót!
Imádkozz ma a keresztyén vezetőkért, hogy Isten megőrizze őket a kísértéstől!

Ajánlott igeszakasz: 5Móz 22,13–29


forrás: Fénysugarak - CE Union


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.