Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-02-04 13:35:00

"Tanácsoddal vezetsz engem." (Zsoltárok 73,24.)

A hajótörés elkerülésének tétele

Az életed olyan, mint egy utazás. Ha el akarod kerülni a hajótörést, olvasd el az Apostolok Cselekedeteinek 27. fejezetét, ahol az Úristen Pál apostolon keresztül végez bemutató tanítást.

Apostolok Cselekedetei 27,12. A kikötő nem volt alkalmas a telelésre, s ezért a többség úgy döntött, hogy továbbhajóznak onnan, hátha eljutnak Főnixbe, ahol áttelelhetnek. Ez Kréta egyik kikötője, amely délnyugat és északnyugat felé néz. (...)

Mi történik pontosan?

1. Elégedetlenek voltak azzal a hellyel, ahol voltak. "A kikötő nem volt alkalmas....a többség úgy döntött, hogy továbbhajóznak." Isten nem az elégedetlenségünk vagy közvélemény-kutatások által kormányoz bennünket, hanem az Ő Szentlelke által vezet. Amikor a dolgok nehézzé válnak, arra vagyunk elhívva, hogy leküzdjük a nehézségeket, nem arra, hogy megpróbáljunk elmenekülni előlük. 


2. Türelmetlenül el akartak jutni oda, ahová mentek. Nincs egyetlen igevers sem a Bibliában, amely azt mondja nekünk, hogy siessünk, különben lekéssük Istent!

Azt csak a pusztában lehetett Izráelnek is megtanulni, hogy amikor a felhő elindul, tanácsos elindulni; ha a felhő megáll, azzal arra hív: maradj ott, ahol vagy, és várj Istenre!


3. Nem vették figyelembe Isten szavát. "De a százados inkább hitt a kormányosnak és a hajótulajdonosnak, mint annak, amit Pál mondott" (Ap.Csel.27,11.). 

Légy óvatos, ha elég elszántan keresel, találni fogsz valakit, akinek a véleménye megerősíti, amit te tenni akarsz. Ez pedig a hajódon saját kezűleg ütött első lék. 


4. Isten helyett a körülményekre néztek iránymutatásért. "Mivel pedig déli szél kezdett fújni, azt hitték, hogy megvalósíthatják elhatározásukat; felszedték tehát a horgonyt, és továbbhajóztak .... Nemsokára azonban ... szélvihar csapott le a tengerre." (Ap.Csel.27,13-14.)

Az a gondolat, hogy a körülmények mindig az isteni vezetésnek megfelelően alakulnak, nem biblikus. Néha Isten a pusztán át vezet. És soha nem vezet olyan helyre, ahol ne lenne szükség az Ő gondoskodására és védelmére. Ha Isten nélkül eljuthatsz oda, ahova igyekszel, akkor nem Ő küldött.

Ha el akarod kerülni a hajótörést, kérd Istent, hogy mutassa meg neked a helyes utat, amely az Ő útja! 

 

Mai Ige

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.