Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-06-09 11:32:00

A madarak bölcsessége

"Még a gólya is ... tudja" Jer.8,7.

„Még a gólya is, az égen, tudja költözése idejét, a gerlice, a fecske és a daru is vigyáz, mikor kell megjönnie, csak az én népem nem ismeri az Úr törvényét.” Jeremiás 8,7.

 


Istennek van számomra előre elrendelt futópályája, ahova úgy mehetek, mint aki valóban harcra rohan.
Isten a világmindenséget akarata szerint kormányozza, és minden enged néki. A madarak is tudják, mikor kell elmenniük és visszajönniük. A bűneset az embert szakította el elsősorban Istentől. A madarak ismerik az isteni teremtés rendjét. Az ember az, aki kilépett az örök rendből, és aki a rendetlenséget csinálja. Ne légy ostobább, mint a gólyák, gerlicék, fecskék, akik tudják, hogy mikor mit kell tenniük.
Jézus azért jött, hogy összekapcsoljon az Atyával. Ha már megbocsátotta bűneidet, akkor vágd magad haptákba, és jelentkezz a nagy Vezérnél, mint egy kicsi katona: "Itt vagyok, Uram, megváltott életem parancsra vár".
A Károli-fordítás így mondja: "Még az eszterág is tudja a maga idejét az égben..." Egy másik fordítás azt mondja: "az ég alatt". Mind a kettő igaz. Emlékeztek a Miatyánknak arra a mondatára: "Legyen meg a Te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is"? Az égben és az ég alatt ugyanaz Isten akarata. Angyalseregek várnak feszülten arra, hogy mit parancsol Isten. Vajon ott vagy-e mellettük az ég alatt? Ők az égben, mi az ég alatt szeretnénk cselekedni Isten akaratát.
Mondod-e, Uram, itt vagyok, és én, aki az ég alatt élek, tudni szeretném, mi az akaratod? Ha a helyeden vagy, benne vagy az örök rendben, mint egy pici alkatrész. Itt kell végezned, ami a dolgod, itt kell hallanod a parancsát. Ez a boldogság, ezért érdemes élni.

 

Traush Liza "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..." Zsolt 119,50 című áhítatos könyvéből

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.