Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-06-23 16:56:00

Bizalom?

"Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid." (Péld.16,3.)

Az emberi értelem tervezget, de az Úr adja meg, hogy mit mondjon a nyelv. Minden útját helyesnek tartja az ember, de az Úr megvizsgálja a lelkeket. Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. Mindent rendeltetésének megfelelően készített az Úr, még a bűnöst is: a veszedelem napjára. Utál az Úr minden fölfuvalkodott szívűt, kezet rá, hogy nem marad büntetlen! /.../ Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását. Példabeszédek 16,1-5,9.

 

Szándékokban soha nem szűkölködtem, rengeteg ötletem volt, van és ez egy nagy adag tenni akarással párosul bennem. A környezetem gyakran emlékeztet arra, hogy nyugalom, a világ már meg van váltva! Hajlamos vagyok ezt elfelejteni, és ilyenkor elveszek aktuális világmegváltó szándékaim sűrűjében. A legjobb terveim is egy átalakulási folyamaton mennek át: előbb jól meghatározható célokká és tervekké alakulnak, aztán idővel nem tűrnek ellentmondást, és hamarosan "legfőbb célként" elkezdik szentesíteni az eszközöket. Már senki és semmi nem fontos, csak a szándékom! Ez az egyetlen dolog, ami számít. Elkezdi élni önálló életét, úgy, hogy végül a szándékom foglya leszek magam is. Pedig nem ezt akartam...

Vannak más történeteim is. Ezek úgy kezdődnek, hogy a megfogalmazott szándékokat már az elején átadtam, rábíztam, és nála hagytam... Érdekes, hogy ezek természetrajza teljesen más, egyrészt végtelen szabadságot hoztak az életembe, másrészt megmaradtak a helyükön, nem lettek sem célokká, sem megkötöző bilincsekké, nem kezdtek el önálló életet élni, és ami a legfontosabb: teljesültek.


Ajánlott igeszakasz: 1Sám 1.


Berke Márta
forrás: Fénysugarak
 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.