Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-06-21 12:23:00

Kérjetek!

"A türelmes ember nagyon értelmes" Péld.14,29.

A türelmes ember nagyon értelmes, a türelmetlen pedig nagy bolondságot követ el. A szelíd szív élteti a testet, az indulat viszont rothasztja a csontokat. Aki elnyomja a nincstelent, gyalázza Alkotóját, aki pedig könyörül a szegényen, az dicsőíti. A maga gonoszsága miatt bukik el a bűnös, de vigaszt kap az igaz, ha halálán van is. Az értelmes ember szívében bölcsesség lakik, de az is kitudódik, hogy mi van az ostobákéban. Példabeszédek 14,29-33.

 

- Na, és milyen ember? - kérdezte kíváncsian.
- Türelmes, értelmes és bölcs.
- Ilyen embert nem ismerek. - válaszolta, majd hosszú csend után folytatta - Az a tapasztalatom, hogy ha valakinek vág az esze, az csak a maga hasznát keresi. Türelmes? Inkább azt mondanám lassú, vagy nem mer lépni... És mi az, hogy bölcs? Talán okoskodó és beképzelt...Vagy mire gondolsz?


Már látom magam előtt a következő tanácsot, a "Hogyan legyünk tökéletesek?" című rovatban: végy némi önfegyelmet, elhatározást, aztán egy csipet kitartást meg akaratot, és végül ne felejtsd el, hogy minden a pozitív gondolkodáson múlik! Rövid időn belül garantáltan értelmes, türelmes és bölcs ember leszel!
A könyvek könyve azt tanítja, hogy a türelem a Lélek gyümölcse, a bölcsességről azt olvassuk, hogy az Isten tiszteletével kezdődik, amit kérni lehet (Salamon is kérte és kapta). Pál az értelmünk megújulásáról beszél. Akárhogy keresem az emberi oldalt ezekben a történetekben, azzal szembesülök, hogy csak egy dolgot tehetnek a türelemre, bölcsességre szorulók: kérnek!


Berke Márta
forrás: CE Szövetség - Fénysugarak

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.