Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Balavány György blogbejegyzése
2010-11-04 19:51:00

A forradalom elmaradt

Demokrácia-paradoxon?

Érdemes tisztázni, hogy olyan antidemokratikus vezetés nem volt Magyarországon a rendszerváltás óta, mint az elmúlt nyolc évben. S hogy az a szláv típusú hatalomkoncentráció, ami 2006 óta végbement, felülmúlt minden elképzelést. Szinte minden főnöki székbe gyurcsányembert ültettek, és konkrétan lerabolták az országot. Hogy őket lecseréli a kormány, az teljesen rendben van. Csak talán lassabban, megfontoltabban és profibban, ha lehet kérni.

Nagyon bírtam, mikor Gyurcsány Ferenc azt üzente: szabadságharcolni kell, úgyhogy aki demokrata, menjen az utcára kifele. Azért vicces a dolog, mert hiszen a fődemokrata küldetésnyilatkozata hatalomra jutásakor az volt, hogy „le kell verni a jobboldalt, és én meg is teszem hezitálás nélkül” (ezt szó szerint idéztem), aztán, 2006-ban, csakugyan péppé verette a politikája ellen tiltakozó honpolgárokat. Mindegy, most nem elemzem Gyurcsány Ferencet, túl időigényes.

Csak azt mondom el, én speciel miért nem megyek utcára. Hát először azért, mert megfontolandó, valóban diktatúrát-e épít a Fidesz. Létezik a demokrácia úgynevezett paradoxonja, amikor is valaki demokratikus úron szerez hatalmat arra, hogy felszámolja a demokráciát; ilyesmi történt például a Hamász hatalomra jutáskor. 

Most is ez van? Fontos kérdés. Ha igen, elő a lyukas lobogót, testvéreim, és barrikádra fel!

De ha inkább az a helyzet, hogy egy párt a legutóbbi demokratikus választásokon sosem látott mértékű hatalmat kapott, most pediglen egyszerűen él vele, akkor nem csoda, hogy a Gyurcsány által múlt héten meghirdetett forradalom érdeklődés hiányában elmaradt. 
 
Azt is érdemes tisztázni, hogy olyan antidemokratikus vezetés nem volt Magyarországon a rendszerváltás óta, mint az elmúlt nyolc évben. S hogy az a szláv típusú hatalomkoncentráció, ami 2006 óta végbement, felülmúlt minden elképzelést. Szinte minden főnöki székbe gyurcsányembert ültettek, és konkrétan lerabolták az országot. Hogy őket lecseréli a kormány, az teljesen rendben van. Csak talán lassabban, megfontoltabban és profibban, ha lehet kérni. 
 
Mert attól, hogy a tehetségtelen gyurcsányemberek helyére beteszünk legalább oly tehetségtelen orbánembereket, vélhetően nem derül fényre a haza.

Az alkotmányhoz is hozzá kell nyúlni, persze, de csak óvatosan. Ha  alkotmányhoz közelítünk,  levesszük előbb a sarut. Az alkotmány kényes jószág. Nagyon. Az alkotmánybíróság is kényes jószág, hajjaj. Jó, hogy a csillagászati végkielégítéseknek meg egyéb disznóságoknak véget kell vetni, de biztos, hogy így? 
 
Az egészben a rohanást, a kapkodást, s főleg a bűnrossz kommunikációt nem értem. 

Summa: bízzunk benne, hogy szebb idők jönnek. Én speciel azért imádkozom, hogy adjon az Úristen több bölcsességet az új vezetésnek. Jóval többet.

 

Balavány György
 

Balavány György összes blogbejegyzése


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Szabadság tér
  • Lehet más az LMP?
  • Schmitt Pál ellen is van tüntetés azért
  • Ez fájni fog az ellenzéknek: hatalmas Fidesz-párti tömeg!
  • „Békemenet” a „Sátán kutyái” ellen – sokan vannak
  • A világ legnagyobb hatalma a Klubrádió mögött?
  • A fejkendő veszélyei a gyermekekre
  • Amerikában keményen bírálják Orbán egyházpolitikáját
  • London: durva támadás a békés tüntetők ellen
  • A meg nem rendelt demonstráció
  • Új törvény készül: börtön járhat a gyorshajtásért

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.