Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2012-01-28 11:55:00

Lehet más az LMP?

Meggondolta magát az LMP-s Scheiring Gábor, továbbra is vezetné pártja gazdasági kabinetjét, és egyéb hírek a pártról.

Megkezdődött az LMP kétnapos kongresszusa Budapesten, amelynek során a résztvevők többek között az új frakcióvezető személyéről és a párt szövetségesi politikájáról is döntenek. Az esemény a stratégiaalkotással kezdődik - ezen belül döntenek a párt szövetségesi politikájáról is - amelynek során vitaindítót mond Schiffer András. A volt frakcióvezetőt a párt kérte fel, hogy ossza meg a szövetségi politikáról vallott álláspontját a résztvevőkkel.

Vasárnap szavazzák meg, hogy kit vagy kiket állítanának a posztról lemondó Schiffer András helyére.
Scheiring Gábor továbbra is országgyűlési képviselőként, továbbá az LMP gazdasági kabinetje vezetőjeként dolgozna – derül ki egy, az MTI „birtokába került” levélből. A politikus döntése megváltoztatását azzal indokolja, hogy szerinte a pártban reménykeltő folyamatok indultak el.

Scheiring Gábor a párttársainak címzett levélben úgy fogalmaz: a párt arról tett tanúbizonyságot, hogy "működik az életösztöne a legnehezebb helyzetekben is". A politikus azt írta, a frakcióban és a választmányban elindult egy olyan folyamat, ami okot ad a reményre, hogy helyreállhat a párton belül a bizalom, és februártól minden eddiginél hatékonyabban tudnak majd "nekifeszülni az ország előtt álló feladatok megoldásának".

Scheiring Gábor január első felében jelentette be, hogy lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről, mert a következő kilenc hónapot arra akarja szánni, hogy a cambridge-i egyetemen megszerezze doktoriját. Akkor közölte: csak heti egy napot tud politikára szánni, ezért felajánlotta az LMP számára képviselői fizetése négyötödét, és kilátásba helyezte, hogy ha kell, mandátumáról is lemond.

Mostani levelében Scheiring Gábor azt írja, hogy akkori bejelentésének oka a belső normák gyengesége volt, "illetve a politikai-stratégiai kérdések eldöntésének módjára vonatkozott, és független volt a stratégiai kérdések tartalmától". A párt vezetőinek szerette volna jelezni, hogy szerinte az LMP küldetése szempontjából a legerősebb vízválasztónak a belső politizálás eszközeinek, stílusának kell lennie". Végül kijelenti: miután úgy látja, hogy "a belső együttműködés és normák terén egy új és reményteli kezdet elején vagyunk, változóban vannak a feltételek, ezért kész vagyok képviselőként és a gazdasági kabinet vezetőjeként is tovább dolgozni a jövőben is".

Kapcsolódó:

MTI


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Szabadság tér
 • Schmitt Pál ellen is van tüntetés azért
 • Ez fájni fog az ellenzéknek: hatalmas Fidesz-párti tömeg!
 • „Békemenet” a „Sátán kutyái” ellen – sokan vannak
 • A világ legnagyobb hatalma a Klubrádió mögött?
 • A fejkendő veszélyei a gyermekekre
 • Amerikában keményen bírálják Orbán egyházpolitikáját
 • London: durva támadás a békés tüntetők ellen
 • A meg nem rendelt demonstráció
 • Új törvény készül: börtön járhat a gyorshajtásért
 • Ezek a problémák az új civiltörvénnyel

 • A hét java

  © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.