Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Szubjektív
2011-04-20 14:00:00

Miért nem a rászorulókkal jótékonykodnak a legnagyobb magyar cégek?

Overdose: lóvá tettek minket

Overdose a legjobb magyar sportoló pillanatnyilag. A legnagyobb magyar cégek vezetői nyilván ünnepelnek most, hogy a paripa tavalyi összefogásuk eredményeképpen visszatért, és nyert!

Pályacsúccsal nyerte az előző heti hoppegarteni versenyt Overdose, Magyarország legismertebb sportolója. A savós patairha-gyulladás utáni győzelmet osztatlan lelkesedés fogadta a sajtóban. Nekünk sincs kétségünk a siker nagyságát illetően, és őszintén hisszük, hogy a legnagyobb magyar cégek az emberek segítésében is ugyanolyan önzetlenül és nagy elánnal dobják be magukat, mint amikor tavaly konzorciumi szerződéssel támogatták a ló gyógyulását. Overdose versenyeztetéséért akkor egyszerre dobbant több vállaltvezetői szív is. Csupán néhány kérdés maradt megválaszolatlanul.

A nemzeti karakterbe tényleg ennyire illik a lovas projekt? Komolyan hihető, hogy Magyarország hírnevét egy 57 másodperces vágta jelentősen növeli? Reális, hogy a mamutcégek egy állat fenntartásába szállnak be? Számít az, hogy Overdose nem magyar ló, nem is itt született, csak magyar színekben indul? Hogy a neve sem magyar? Érdekel valakit, hogy a lóverseny minden tradíciója ellenére is a nem feltétlenül követésre méltó szerencsejáték-ipar egyik szegmense? Hogy csak itthon ezrek, világszerte százezrek veszítették el egzisztenciájukat, családjukat a fogadások miatt? Hogy korábban ebben a műfajban sem volt ismeretlen a bundázás, a csalás? Egészen biztos, hogy a nemzeti összetartozás élményét ez adja meg a leginkább? Életszerű, hogy a legnagyobb magyar cégek visszakapnak valamit befektetésükből? Vagy nagyvonalúan eltekintenek ettől, mert csak a nemzeti siker számít? Nem inkább káros hazánknak, hogy a New York Times azt írta: a válságtól szenvedő Magyarországon a kilátástalan emberek egyetlen reménye, szimbóluma Overdose? Tényleg ez a kiút? Nem a társadalmi összefogás? Nem a legnagyobb magyar cégek felelősségvállalása a szegényekért, az elesettekért? És végül: szándékoznak a jövőben, mondjuk, az emberek sorsának jobbá tételéért is ilyen önzetlenül tenni?
Ha igen, köszönjük.

 

- V -

Képünkön Ovedrose megmentői (balról jobbra): OTP, Közgép, CIG Pannónia Életbiztosító, Mol, Euroinvest és háttal a társtulajdonos: Mikóczy Zoltán
Fotó: pannonniaoverdose.hu
Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.