Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-03-08 12:38:00

Tanárok és szülők készítik az ebédet

Menzastop: a HunGast nem főz, de sajnálja

Még mindig nincs megegyezés a Pest megyei önkormányzat és a régióban közétkeztetési szolgáltatást nyújtó HunGast Kft. között. Tizennyolc középiskolában a menza kedden sem nyitott ki.

Ambrus András, a megyei önkormányzat sajtófönöke elmondta, hogy a szolgáltatóval jelenleg is folyamatosan tárgyalnak, egyelőre eredménytelenül. A helyzet változatlan, az érintett iskolák ugyanúgy kénytelenek ellátni a gyerekeket, mint hétfőn, s lehet, hogy ez pár napig még így is marad - fogalmazott a sajtófőnök. (Több ezer diák maradt ebéd nélkül)

A HunGast Kft. múlt csütörtökön állította le az ebédfőzést, miután március 2-áig, a határidő lejártáig nem jutott hozzá a megyei önkormányzattól a januári szolgáltatásért kiszámlázott 154 millió forinthoz. Kérfalusi Attila, a cég ügyvezetője az MTI-nek elmondta: mivel a folyamatos egyeztetések ellenére sem kaptak eddig garanciát arra, hogy pár napon belül megérkezik a 154 millió forint, egyelőre zárva tartják az érintett konyhákat.

A cégvezető hozzátette: tudomása van arról, hogy a megyeháza komoly erőfeszítéseket tesz az összeg előteremtésére, így remélhetőleg a legkésőbb kedden vagy szerdán rendelkezésre állhat a pénz, s folytathatják a főzést. Szerinte cége "lojális", hiszen egyrészt a készletek erejéig a bentlakásos intézményekben, illetve a szociális otthonokban továbbra is főznek, másrészt a tartozás korábban felhalmozódott részének (460 millió forintnak) a kifizetését augusztus végéig közös megegyezéssel átütemezték.

A megyeháza sajtófőnöke közleményében azt írta: az átmeneti, eseti alapon megrendelt szolgáltatásoknak köszönhetően a 18 érintett intézményből 15-ben teljes körűen megoldott a melegétkeztetés. A sajtófőnök utalt arra: a menzastop nem teljes körű, az 18 intézményt - a 3738 tanulóból 2872 diákot - érint; 866 tanuló és a szociális otthonokban ellátottak számára a szolgáltató továbbra is biztosítja az ellátást.

A távirati iroda információi szerint három, Pest megyei középfokú intézményben ( Ráckevén, Szentendrén és Monoron) nem tudtak hétfőn meleg ebédet biztosítani, így ezeken a helyeken többnyire a pedagógusok által készített szendvicset vagy otthonról hozott uzsonnacsomagot osztottak.


(mti)
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.