Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-20 06:00:00

Nem ússza meg aszfaltozás nélkül a következő évet a pálya

Szuperdrága habbála kellene a Hungaroringre

Az autósport legnagyobb európai szakkiállításán igyekezett megismerkedni a legújabb fejlesztésekkel a Hungaroring vezetése: a Gyulay-Szalay tandem a kölni Nemzetközi Motorshow-n járt.

Egynapos, villámlátogatáson járt Kölnben Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Szalay Balázs, a cég üzletfejlesztési igazgatója: a német városban rendezett Nemzetközi Motorshow-n a mogyoródi pálya felújításához gyűjtöttek szakmai muníciót a terület specialistáitól.

„A kiállítók részéről megkülönböztetett figyelemben részesültünk, és a szakmai tapasztalatokon túl az összes számottevő cégtől begyűjtöttük az ajánlatokat. A Hungaroring fejlesztése 2012-ben is szükséges, e nélkül nem tud lépést tartani az európai versenyhelyszínek technikai adottságaival. Megnézzük, milyen lehetőségeink vannak, és a Hungaroring következendő éves költségvetése dönti majd el, hogy a fejlesztést melyik területen fogjuk elkezdeni” – fogalmazott Gyulay Zsolt. Erre azért van szükség, mert a pálya biztonságtechnikailag egyre elavultabb, így főként olyan szakemberekkel egyeztettek, akik kifejezetten ezzel a területtel foglalkoznak.

„Monte Carlóban a legújabb fejlesztésű habbálákat alkalmazzák, ami biztonságtechnikai szempontból a legelőnyösebb lenne a mogyoródi versenypályán. Láthattuk, hogy amikor a mexikói Sergio Perez belevágódott a monacói időmérőn a habbálába, sértetlenül megúszta a balesetet. Kétségtelen, hogy nagyon drága lenne, de bizonyította a hatékonyságát” – mondta.

A nemzetközi trendekhez igazodva fejleszteni illene a versenyirányítási központot, noha az előírt szabványnak a jelenlegi is megfelel, ám pillanatnyilag a versenypálya aszfaltozása a legsürgetőbb feladat – fogalmazott Gyulay.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.