Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-12 19:00:00

Sűrű a programja a férfi kézilabda-válogatottnak: egyik torna után a másik

Mocsai végre békét és nyugalmat akar

Az olimpiai szereplés kivívása mindent felülír, a férfi kézilabda-válogatottnak extra teljesítményre lesz szüksége a londoni repülőjegy megszerzéséért.

Mocsai Lajos kapitány a szövetség honlapjának nyilatkozva kijelentette: a legfontosabb feladatnak a londoni olimpiai szereplés kivívását tekinti. Az MKB Veszprém élén is dolgozó szakember bejelentette, a válogatott első őszi programja novemberben lesz, amikor Szerbiában – a januári Eb helyszínein – találkozik a házigazda együttes mellett a horvát és a cseh nemzeti csapattal is.

Karácsony előtt a felvidéki Galgócon (Hlohovec) a Karácsony Kupa jön, majd január elején a német szövetségtől kapott meghívás alapján párosmeccset játszanak a házigazdákkal (de az is elképzelhető, hogy a németek végül egy négyestornát rendeznek). „Óriási lehetőség, hogy a világ legerősebb bajnokságában játszókra épülő német válogatott ellen játszhatunk. Tíz évig dolgoztam Németországban. Abban, hogy minket választottak, benne van, hogy elismerik a munkámat, és persze az is, hogy a németekkel is nagyszerű a magyar szövetség viszonya.”


A világ legjobbjai ellen

Elismerik az Európa-bajnokság jelentőségét, ám ezzel együtt is „csak” felkészülési lehetőségnek tekintik, mert a végső cél a londoni szerepléssel kecsegtető olimpiai selejtező sikeres megvívása. „Kimondottan jó, hogy az Eb-n két világbajnokkal, a franciákkal és a spanyolokkal vagyunk egy csoportban, valamint az oroszokkal, akik az olimpiai kvalifikáció kiharcolásáért mindent meg fognak tenni. Ezekkel a válogatottakkal szemben borzasztóan nehéz lesz mérkőzést nyerni, vagy akár még pontot szerezni is, de ez kifejezetten jó nekünk, mert a világ legjobbjai ellen játszhatunk” – érvelt a mesteredző. A keretről szólva kifejtette, húsz-huszonkét fős stabil maggal dolgozik. A szűk csapatot azok alkotják, akik a világbajnokságon kiharcolták a hetedik helyet, de van egy bővebb keret is, amelyből be lehet kerülni. „A férfi kézilabdázás sorsdöntő szezonja következik. A pályán legyen versenyhelyzet, azon kívül pedig béke és nyugalom! Céljaink eléréséért komoly egyeztetésre és további összefogásra van szükség a klubok és a szövetség között” – mondta.

A kapitány szerint a január 15. és 29. közötti szerbiai Eb-n a magyar válogatott teher nélkül játszhat, mivel a tavalyi világbajnoki hetedik helyezéssel a csapat már elérte, hogy olimpiai selejtezőt játszhasson.
 

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.