Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-27 07:08:00

A szurkolók egy része váltást sürgetne, a cél mindenképpen a visszajutás

Mi lesz veled, MTK?

Története során harmadszor búcsúzott a labdarúgó élvonaltól az MTK, a cél természetesen az azonnali visszajutás. Csakhogy a 123 éves klubnál nem mindenki ugyanazt az irányt tartja helyesnek.

A klubvezető, a játékos és a szurkoló egyaránt kudarcként élte meg, ami az MTK-val 2011 tavaszán történt. Az elképesztő mélyrepülést produkáló csapat 1981, és 1994 után harmadszor esett ki a labdarúgó NB I-ből. Az első két alkalommal sima volt a visszatérés, sőt sikeres időszak köszöntött a kék-fehérekre. Ezúttal nehezebb lesz.


Hiányzik majd a Sport Televízió százmilliója

A csapatot továbbra is Garami József irányítja, azaz Magyarországon meglehetősen egyedi módon a bukás után sem váltottak edzőt. – Garami József hét éve dolgozik az MTK-val, rengeteg sikert értünk el vele. Együtt voltunk büszkék a sikerekre, most együtt viseljük el a kudarcot, és próbálunk meg javítani. Egyértelmű, hogy meg kell nyernünk a másodosztályú bajnokságot, sőt a Magyar Kupában bizonyíthatjuk, hogy nem NB II-es csapat a miénk. Egy olyan MTK-t kell építeni, amely egy év múlva stabil tagja lehet a legmagasabb osztály mezőnyének – mondta Domonyai László klubigazgató.

A sportvezető azt is hozzátette, hogy nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a második vonal megnyeréséhez NB I-es szintű költségvetésre van szükség, ám hiányzik majd a büdzséből a Sport Televízió által fizetett jogdíjakból járó 100 millió forintos összeg.


Marad a „bukott” keret

Nem lesz könnyű új játékosokat a Hungária körútra csábítani, hiszen az NB II nem vonzó, így sajáterőből kell megoldani a visszajutást. Igaz, ha figyelembe vesszük, hogy a klubigazgató szerint az élvonalban is akad az MTK-nál hat-hét gyengébb együttes, akkor nem jelenthet gondot a feljutás kiharcolása. A saját nevelésű fiatal tehetségeknek mindenesetre könnyebb lesz egy osztállyal lejjebb, hiszen a korosztályos csapatokban a győzelmekhez szoktak.

– Ezek a srácok ifjúsági korukban az agárdi akadémia növendékeként folyamatosan nyertek, így a kudarcélmény furcsa volt számukra, nehezen dolgozták fel a vereségeket. Az is egyértelmű, hogy más stratégiát kell alkalmaznunk a játékos piacon, túl sok volt a távozó. Tavaly nyáron, az ötödik forduló után ugyanannyi pontunk volt, mint a listavezetőnek. Ekkor azonban elengedtük Pintér Ádámot Zaragozába, ő nagyon hiányzott. Ám magyar szinten nem lehet nemet mondani ekkora bevételre, hiszen a spanyol klub 1.2 millió eurót fizetett a középpályásért – folytatta Domonyai László.


A szurkolók egy része nyugdíjba küldené Garamit

Amíg a klubvezetők megbíznak Garami Józsefben, a szurkolók egy része úgy véli, frissítésre lenne szükség a kispadon. A kék-fehérek ultracsoportja, a Blue Brothers például nyugdíjba küldené a sok nagy sikert megélt mestert. – Nem gondoljuk azt, hogy lenne egyetlen csapat is a világon, ahol személyi következmény nélkül maradhatna a kiesés, különösen nem egy 23-szoros bajnokcsapat esetében. Garami mesternek így a múltja teljes tisztelete mellett kívánunk nagyon hosszú, nagyon boldog nyugdíjas éveket, de mostani kezdéssel – áll a szurkolói csoport közleményében.


Jobbikos támadás a Parlamentben

Dr. Lenhardt Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője a Parlamentben, napirend utáni felszólásában tett sértő megjegyzést az MTK-ra. A magyar futballról szóló beszédében a következőket mondta.„Ne legyünk azonban szűkkeblűek, volt oka a magyar futballszerető társadalomnak egyéb szinten is az örömre. Kiesett ugyanis az NB I-ből az MTK csapata. S meg kell mondjam, hogy ez klubhovatartozástól függetlenül a magyar futballszurkolókban osztatlan örömet váltott ki, mert Lipótváros büszkesége, amely a hazai mezőnyben egyébként egy idegen testet képez, sosem volt az átlagszurkolónak a kedvence.” Az MTK drukkerei egységesen tiltakoztak minden létező fórumon, többek között Schmitt Pál köztársasági elnöknél, aki MTK sportolóként lett kétszeres olimpiai bajnok.
 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.