Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-02 20:00:00

Felhúzta a mezét, és megmutatta a pólójára írt üzenetet: „Ezt neked lőttem, fiam.”

Mennyei gólt lőtt a csecsemőjét gyászoló focista

Három nappal az újszülött kisfia halálát követően lépett pályára az angol másodosztályban Billy Sharp. Gólt lőtt, elhunyt gyermekének ajánlotta.

Eredetileg úgy volt, hogy a szombati családi tragédia után Billy Sharp, a Doncaster Rovers ásza nem fog játszani a Middlesbrough elleni keddi találkozón. Dean Saunders, a csapat menedzsere nem is számolt vele a kezdőcsapat összeállításakor. De nem sokkal a meccs előtt a vezetőedző hívást kapott. Legnagyobb meglepetésére gyászoló játékosa, Billy Sharp volt az, aki Saunders elmondása szerint megkérdezte, nem játszhatna-e kedden, ugyanis szeretne gólt lőni a fia, Luey emlékére. „Hogyan is mondhattam volna nemet erre a kérésre?” – emlékezett vissza a megrendült menedzser.


A bíró a drámai üzenet hatása alatt eltekintett a büntetéstől

A meccs előtti rövid gyászszünet bevezetéséül Sharp egy üzenetet olvasott fel a szurkolóknak: „Ezzel az egyperces néma tiszteletadással Billy és Jade fia, Luey Jacob Sharp rövidke életére emlékezünk, aki október 27-én született és október 29-én került az angyalok közé. Jó éjt, fiam.” Billy Sharp a meccsen hamar valóra váltotta halott fiának tett fogadalmát: a tizennegyedik percben ritkán látható klasszis mozdulattal, kapásból lőtt a hálóba. A gólt követően azonnal felemelte mezét, és megmutatta a pólójára írt üzenetet: „Ezt neked lőttem, fiam.” És bár a mezfelhúzást a szabályok szerint automatikusan sárga lappal kellene büntetni, Darren Deadman bíró ezúttal nem nyúlt a zsebéhez. A közönség vastapssal jutalmazta a játékvezető sportszerűségét.


Sírva fakadt a gól után

Sharp vezető gólja ellenére a Middlesbrough végül 3-1-re fordított, de a megrázó emberi dráma árnyékában a meccs végeredménye hamar feledésbe merült. Szurkolók és játékostársak ezrei – köztük Rio Ferdinand angol válogatott védő – biztosították twitter- és facebook-bejegyzéseikben Billy Sharpot és családját együttérzésükről. Maga a gyászoló apa így emlékezett meg Twitter-oldalán erről a napról: „Ez a gól volt életem legfontosabb találata, melyet Luey Jacob Sharpnak, az én drága gyermekemnek ajánlok. Szeretlek, fiam.” A játékos azt is bevallotta, hogy gólja után a tragikus és felemelő érzések viharában sírva fakadt.


Lelkierő, tartás, dráma

Dean Saunders, a Doncaster edzője a meccs utáni sajtótájékoztatón elhalmozta dicséretével Sharpot: „Ennél nagyobb gólt nem is lehet lőni – ez elképesztő. Akkor úgy gondoltam, hogy kész, ennek nem lehet más a vége, mint egy mesterhármas. De annak ellenére, hogy részünkről végül csak ez az egy gól született, nagyon büszke vagyok arra, hogy Sharp pályára lépett. Úgy gondolom, a történtek sok mindent elmondanak lelkierejéről és tartásáról. Nem sok ember van, aki az ő helyzetében hasonló tettre lett volna képes.” Tony Mowbray, a rivális Middlesbrough edzője is méltatta a gyászoló apa teljesítményét: „Ilyenkor félretolom a szakmai szempontokat, és azt mondom: örülök, hogy a srác egy ilyen fantasztikus gólt szerzett. Minden szülő átérezheti, micsoda érzelmi teherrel léphetett pályára… Nem is lehet ezt szavakba önteni. Egy ilyen csodagól után a tudósítások felett ennek a főcímnek kellene állnia: Egy mennyei gól…”

 

E. V.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.