Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-03 20:15:00

„Nem felejtettem el motorozni, sőt, mások is látnak bennem fantáziát.”

Két csapat akarja a Talmácsi-utódot

Kapós lett Győrfi Alen, az egyik legtehetségesebb magyar motoros, akit az előző szezon után két profi istálló is a soraiban tudna. Alighanem az olasz ajánlat lesz a befutó.

Az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000 sorozatában induló magyar tehetség nem okozott csalódást, amit jelez, hogy több csapat is felfigyelt rá: előbb a Kawasakit hajtó olasz BWG Racing, majd a Ducatit preferáló szlovák SK Energy Team ajánlott szerződést Győrfinek.

„Mindkét csapattal komoly tárgyalásokon vagyunk túl, és tisztázódott, hogy Alennek jövőre milyen feltételeket biztosítanának. Az eldőlt, hogy 2012-ben is a Superstock 1000-ben indul, célunk, hogy két-három éven belül bekerülhessen a Superbike mezőnyébe” – árulta el Kelemen Krisztián, az Adrenalin H-Moto Team csapatfőnöke. Győrfi Alen menedzsere szerint mindkét gárda előrelépés lenne, hisz a szlovákok a kategória legjobb motorjával, egy Ducatival mennek, míg az olaszok jövőre már gyári Kawasakival állnak rajthoz. Utóbbi ráadásul a 2012-es fejlesztésű.


A jobb ajánlat mellett döntenek. Fotó: Adrenalin H-Moto Team

„Alen érdekeit szem előtt tartva döntöttünk, és az olaszok számára küldtük el a mi ajánlatunkat. Úgy érzem, ők kínáltak olyan feltételeket, amelyek segítségével Alentől el lehet majd várni, hogy 2012-ben állandóan pontszerzőként zárja a futamokat. Nem titkolom, nekünk a szlovákok ajánlata anyagilag előnytelenebb volt, ők 20 ezer euróval kértek többet, mint az olaszok, ráadásul az éves nevezési díjunk ebben még nem is volt benne, ami megközelítőleg ugyanennyit emészt majd fel. Várjuk a BWG Racing Team válaszát, és ha elfogadják az ajánlatunkat, akkor még az idén aláírjuk a szerződést” – jelentette ki Kelemen Krisztián.

Az olaszok által összeállított ajánlatban többek között az szerepel, hogy a BWG a 2012-es gyári Kawasakival tíz Superstock 1000-es vb-futamon való indulást, három tesztet és egy olasz bajnokin való indulást garantál, illetve vállalja, hogy a magyar versenyző Rómában készülhet fel az idényre. Ráadásul két évre kötnék magukhoz 2007 gyorsasági motoros Európa-bajnokát.


Alen és a csapat: jó szereplés esetén a csúcskategória, a superbike sem elérhetetlen
Fotó: Adrenalin H-Moto Team

„Nagyon örülök az olaszok ajánlatának, és őszintén bevallom, nem is számítottam erre az első évem után. Mindenesetre ez visszaigazolta számomra, hogy nem felejtettem el motorozni, sőt, mások is látnak bennem fantáziát. Bízom abban, hogy aláírhatom a BWG szerződését, mert a budapesti tárgyalásokon is kimutatták, nagyon szeretnének a versenyzőjüknek tudni” – fogalmazott Győrfi Alen. „Azt is a bizalmuk jeleként fogom fel, hogy két évre szerződtetnének, és hogy Rómába kellene költöznöm a felkészülés idejére. Tudom, hogy nehéz időszak lenne, de ez a legkevesebb. Ráadásul az olaszok siker esetén a superbike világbajnokságon való közös szerepléstől sem zárkóztak el” – mondta.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.