Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-17 07:00:00

Piros-fehér-zöld színekben pompázva kering a Magyar Nagydíjon

Hazatér Eszterházy legendás Bugattija

A magyar autósport egyik legendája támad fel egy kör erejéig a Hungaroringen: a Magyar Nagydíj előtt Eszterházy Antal herceg 1928-ban gyártott Bugattija idézi fel a régmúlt időket.

Egy svéd gyűjtőnek, Michael Byströmnek köszönhetően feltámad és újra Magyarországon köröz a hazai autósport egyik legendája. Eszterházy Antal herceg nyolcvanhárom évvel ezelőtt, 1928 májusában vásárolta meg Bugatti T35C típusú versenyautót, amellyel több versenyen indult.


Csodaszép vonalvezetés

A herceg mindig büszke volt magyarságára, és nem sokkal a vásárlás után nemzeti színekre festette le az autót, és így indult a futamokon. A régmúlt felidézése adta az ötletet a Bugatti jelenlegi tulajdonosának, a svéd Michael Byströmnek, hogy a teljesen felújított autót ismét piros-fehér-zöldre festve mutassa meg a magyar közönségnek.


A hűtőbordákat is nemzeti színűre festik

„Hosszas levelezés és egyeztetés után sikerült megállapodnunk Byström úrral a részletekben, így most már biztos, hogy a legendás veterán versenyautó visszatér Magyarországra. A Bugatti ugyanolyan lesz, mint amikor Eszterházy Antal herceg versenyzett vele, azaz nemzeti színekre fényezik” – jelentette be Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese. Az autósport történelmi pillanata egy kör erejéig visszatér a Hungaroringre. Aki látja, az érezni is fogja!

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.