Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-10 06:00:00

A többismeretlenes egyenlet megoldása nagy boldogságot okozna

Görbiczék mégis ott lehetnek Londonban

Még mindig megvan a minimális esélye a női kézilabda-válogatottnak a londoni olimpiára, pedig ki sem jutott a jelenleg zajló brazil világbajnokságra. Ha úgy alakulnak az eredmények, akkor játék nélkül is elérhető az olimpiai selejtező.

Mivel a magyar női kézilabda válogatott nem jutott ki a jelenleg is zajló brazíliai világbajnokságra, csak kívülállóként szurkolhattunk, hogy a sportág nagy eseményén olyan eredmények szülessenek, amelyek lehetővé teszik, hogy Görbicz Anitáék eljuthassanak Londonba, pontosabban az olimpiai kvalifikációs tornára. Erre ugyanis a világbajnokságon lehet belépőt szerezni, illetve nagyon optimális esetben a mi tavalyi Eb-n elért 10. helyünk is elég lehet az ötkarikás selejtezőre.


Hajrá Románia!

Az alapvető cél az volt a vb-n, hogy az Eb-n mögöttünk végzett, ám vb-résztvevő európai csapatok (Németország, Spanyolország, Izland) ne jussanak Brazíliában a legjobb nyolc közé. Ám mivel a házigazda brazilok negyeddöntőbe kerülése borítékolható volt (ott is lesznek, méghozzá megérdemelten, hiszen a 16 között Elefántcsontpart lesz a riválisuk), a mi örömünkhöz az is kell, hogy a nyolcaddöntőben kiesők közül a legjobb ne a mi általunk figyelt trióból kerüljön ki. Nos, a minket a vb-selejtezőn búcsúztató németek megtették azt a szívességet, hogy a 16 közé sem jutottak be, s valószínűleg Izland is elvérzik a nyolcaddöntőben Oroszország ellenében: a helyzetünk ennek ellenére elég reménytelen.


Einstein is belebonyolódna elsőre

A B-csoport második helyén végző spanyolok ugyanis az eddig harmatgyenge Románia ellen játszanak a nyolc közé kerülésért. S nekünk valószínűleg az is kevés, ha a románok nyernek a hispánokkal szemben – amire a papírforma alapján kevés az esély. Ez esetben ugyanis – a brazilok nyolc közé jutása miatt – a spanyolokat a 9-16 helyen meg kellene előznie még egy, az olimpiai selejtező szempontjából már nem érdekelt európai csapatnak. Itt a helyeket a csoportban szerzett eredmények alapján számolják ki, úgy, hogy csak a 16 közé jutott csapatok ellen szerzett pontokat veszik figyelembe. Nos, ennek a kritériumnak megfelel Norvégia, ám az északiak nem valószínű, hogy kikapnak Hollandiától.


Talán tetszettek volna győzni a selejtezőben

Oroszország ellen ne szurkoljunk, hiszen ők ugyan jobbak a spanyoloknál, de Izland ellen játszanak, s ugye a szigetország csapata nem kerülhet a nyolcba. Az valószínűtlen, hogy a brazilok elvérezzenek Elefántcsontpart ellen – háromesélyes lesz a meccs: 10, 15 vagy 20 góllal nyer a házigazda; s Dánia sem valószínű, hogy bukik Japán ellen. Maradnak a C-csoport második helyén záró franciák, akiket elkaphatnak a D-csoportban harmadik svédek. Szurkoljunk tehát az északiaknak, ám mindez mit sem ér, ha román szomszédaink (jelen esetben barátaink, ugye?) nem verik meg a spanyolokat. Bonyolult, mi? Az. Talán egyszerűbb lett volna a vb-selejtezőn legyőzni Németországot, és a vb-n kiharcolni az olimpiai szereplést…

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.