Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-18 13:30:00

Tavaly kollektíven ünnepelték, idén már nem tartanak rá igényt

Gerát elküldte a Fulham

Hivatalos weblapján közölte a Fulham azoknak a játékosoknak a nevét, akikre nem tart igényt a következő szezonban: a listán első helyen szerepel Gera Zoltán, a magyar válogatott és a Fulham korábbi erőssége.

Különösképp nem meglepő, a közlés módja azonban igen: a Fulham megszabadul korábbi ászától, a tavalyi Európa Liga-döntőig tartó menetelés vezérétől, Gera Zoltántól. A klub hivatalos honlapján szombat reggel jelentette be a döntést. – A leginkább figyelemre méltó név a listán a csapat középpályásáé, Gera Zoltáné – írta a közlemény. Gera idén a korábbiakkal szemben már kevés játéklehetőséget kapott, ezért szezon közben többször felvetődött, hogy távozik. Az őt mellőző Mark Hughes-t azonban elküldték, és az új edző, Martin Jol állítólag számított volna rá a következő évben is, ezért reálisnak tűntek azok a hírek, miszerint Gera mégis meghosszabbítja lejáró szerződését. A Fulhamweb szerint erre már biztosan nem kerül sor, a lejárt szerződésű Gera szabadon távozhat. Gera mellett még négy játékostól szabadult meg a klub. Egyelőre nem tudni, hogy a 32 éves válogatott hol folytatja pályafutását. Elképzelhető, hogy visszatér korábbi klubjába, a West Bromwich Albionba. Kérdés, hogy milyen állapotban van, mert egyes hírek szerint Gera részleges térdszalagszakadást szenvedett.


Hol van már a tavalyi hó?

Majdnem napra pontosan egy éve még Gera ünneplésétől volt hangos a Fulhamot méltató angol sajtó. A kis klub nagy tettet hajtott végre, amikor az előző évben beverekedte magát az Európa Liga döntőjébe. Az odáig vezető úton a Gera vezényelte Fulham eltakarította a tavalyelőtti győztes Sahtar Donyecket, az intézménynek számító Juventust, a német bajnok Wolfsburgot, és a tavalyelőtti elődöntős Hamburgot. A finálét ugyan elbukta a kiscsapat a spanyol Atlético Madriddal szemben, de Gerára akkor sem lehetett panasz: 15,61 kilométert futott a hosszabbításba torkolló meccsen (ezzel első helyen végzett az angolok között), volt három lövése és 38 pontos átadása, emellett az ő passza után szerezte egyenlítő gólját a Fulham. Gera hősies teljesítménnyel, hat góllal és négy gólpasszal zárta a tavalyi EL-idényt. Idén viszont a csapatvezetés egy szombat reggeli közleményben hozta a közvélemény tudomására: mindez immáron múlt idő.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.