Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-04-02 16:00:00

A csapat legutóbb novemberben kapott gólt

Angyalgyöldi feltámadás: Komjáti szerint nyer a Vasas

A Vasast nem lehet legyőzni tavasszal, sőt: eddig gólt sem kapott a pár hónapja még kiesőjelöltnek elkönyvelt csapat. Komjáti András vezetőedzővel beszélgettünk.

– Mi a Vasas titka?

– Higgye el, a labdarúgásban nincs titkok. Ha mégis, akkor az a munka. A téli felkészülés jól sikerült, a kondicionális alapokat megszerezte a csapat. S persze az sem mellékes, hogy sikerült megerősíteni a keretet. Az igazolásoknál a minőségre figyeltünk, céltudatosan posztokra szerződtettünk játékosokat. Akik idekerültek, azok maximálisan bizonyították, hogy mindent megtesznek a Vasasért.

– Amikor átvette a csapatot, a 13. helyen állt, ráadásul néhány héttel később a Magyar Kupában 6-0-ra kikapott a Zalaegerszegtől. El tudom képzelni az akkori hangulatot.

– Eléggé rossz volt a légkör az öltözőben, de ennek is megvan az oka. A csapat nem volt megfelelő edzettségi állapotban, a menedzserek unszolására az előző szakmai stáb tagjai a feladatra alkalmatlan labdarúgókat szerződtettek, ennek volt az eredménye a súlyos kupakudarc, illetve az őszi vesszőfutás. Komoly pofon volt a keretnek, és persze a stábnak is. Ezután viszont megtettük a szükséges lépéseket, megváltunk néhány játékostól, s úgy tűnik, mindenki észbe kapott. Véget ért a langyos vízben lubickolás.

– A tavasszal viszont gyűjtik a pontokat, még nem kaptak gólt, s úgy tűnik: még szerencséjük is van. Megérdemlik?

– A szerencse azt segíti, aki tesz érte. A döntő momentum az volt, amikor a tavaszi rajton a Videoton ellen pontot szereztünk. Ott mutatta meg a csapat, hogy hosszú távon eredményes lehet, s nem lesz gond a bentmaradással. Most sokkal jobban állunk a tabellán, de még mindig nem nyugodhatunk meg.

540 perc kapott gól nélkül
A Vasas bajnoki meccsen utoljára 2010. november 20-án kapott gólt, akkor a kecskeméti Ebala vette be a piros-kékek kapuját. A csapat az őszt egy Honvéd elleni gólnélküli döntetlennel zárta, tavasszal pedig a listavezető Videoton, a Győr, az Újpest a Siófok és a Kaposvár sem tudta mattolni Németh Gábor kapust.

 

 

 

 

 

 

– A szurkolók egy dobogóért harcoló Vasast képzelnének el. Mikor lesz ebből realitás?

– Ez rengeteg dolgon múlik. A télen hozzánk került játékosok közül öten-hatan kölcsönszerződéssel érkeztek, jó lenne, ha közülük minél többet meg tudnánk tartani. Olyan keretet kell kialakítani, amelyik hosszú távon eredményes lehet. S persze annak is el kell dőlnie, hogy a jövőt vajon velem képzeli-e el a Vasas.

– Furcsa lenne, ha egy Vasashoz ezer szállal kötődő, ráadásul sikeres szakembert nem marasztalnának.

– Az élet hozott már furcsa dolgokat. Az 1999/2000-es bajnokságban sikeresen szerepeltünk, mégis mennem kellett. Szerencsére a jelenlegi vezetéssel tökéletes összhangban tudok dolgozni, de azért a múlt miatt kicsit óvatosabb vagyok

– Sokan Vasas-csodáról beszélnek. Okkal?

– Csodáról akkor lehet beszélni, ha biztosan bentmaradunk az NB I-ben. Az utolsó hat bajnokinkon nem kaptunk gólt, ez valóban szép sorozat, de nem ezzel foglakozunk, hanem a pontgyűjtéssel. A jelenlegi rendszerben a döntetlennek inkább lélektanilag van értéke, elmondhatod, hogy nem kaptál ki, előre jutni azonban a három pontot érő győzelmekkel lehet. Nem bánom, ha a jövő héten gólt kapunk, de nyerünk!

 

B. A.

Fotó: vasassc.hu


 


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.