Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-07-11 14:00:00

Az első igazi amerikai szappanfolyam volt Magyarországon

Szenzáció: húsz év után folytatódik a Dallas sorozat

Minden akadály elhárult a nyolcvanas év sikersorozata, a Dallas folytatása elől. Az amerikai TNT kábelcsatorna berendelt belőle tíz epizódot.

A Jesse Metcalfe, Jordana Brewster és Brenda Strong nevével fémjelzett próbálkozás igazi nagy neveket szerződtetett: aláírt a régről ismert, Jockeyt játszó Larry Hagman, a Samanthaként befutó Linda Gray, és a nők kedvence, a Bobby-t játszó Patrick Duffy is.

– Évekkel ezelőtt is felmerült az újrakezdés lehetősége, de akkor még nem készült el Cynthia Cidre forgatókönyve. Most, hogy kész van, már látjuk, hogy fantasztikus lesz az új sorozat – nyilatkozta a TNT igazgató-helyettese, Michael Wright. A The Guardian szerint a készülő sorozat leginkább Jockey és Bobby fiának csatározásáról fog szólni. Az előbbi szerepet Kiefer Sutherlandnek, míg az utóbbit Josh Hollowaynek ajánlották fel.


A legsikeresebb olajmágnás


A Dallast máig a nemzetközi televíziózás legsikeresebb állomásaként tartják számon. 357 epizódból tevődik össze, amelyek egyenként 47 perc hosszúságúak. A szappanopera ötletének gazdája David Jacobs producer, filmrendező és forgatókönyvíró. Golden Globe- és Emmy-díjas tévésorozat. A Dallas 1978-ban kezdődik, a Texas-állambeli Dallasban, egy dúsgazdag olajmágnás família, a Ewingok családi birtokán, Southforkban. A kisebbik fiú, Bobby (Patrick Duffy) még toleráns édesanyját, Ellie-t (Barbara Bel Geddes) és keménykötésű apját, Jock-ot (Jim Davis) is meglepi azzal, hogy feleségül veszi Pamela Barnest (Victoria Principal), aki a Ewingok régi ellenségének számító Barnes családból származik.

A legendás Dallas főcím

Az idősebb testvér, Jockey (Larry Hagman), az angol nyelvű eredeti sorozatban JR (John Ross), a családi vállalkozás gátlástalan és arrogáns vezetője, aki rivalizálni kezd Pamela bátyjával, Cliff Barnes-szal (Ken Kercheval), így a két család közti gyűlöletes érdekellentétek ismét felszínre kerülnek. (Az eredeti konflikus Jock, valamint Cliffék alkoholista apja, Willard Barnes között húzódott.) Jock, Jockey, és a farm vezetője, Ray (Steve Kanaly) eleinte megpróbálják elválasztani Pamelát és Bobbyt, ám a Ewingok hamar befogadják és megszeretik a tisztességes és a férjéhez hűséges új asszonyt.


A helyzet fokozódik - Vigyázat SPOILER!

Míg kettejük viszonya felhőtlennek mondható, addig Jockey és felesége, Samantha (az eredeti angol nyelvű változatban Sue Ellen) (Linda Gray) házassága lassan megromlik. Egyrészt hét éve nem sikerül gyermeket nemzeniük, másrészt Jockey – félig-meddig titokban – csalja is a nejét. Mikor Samantha végre teherbe esik, Jockey akkor is épp egy másik nővel tölti az idejét. Az asszony, aki eddig férje előtt mindig megalázkodott, ekkor elhatározza, hogy a saját lábára áll. Megalkuvást nem ismerő és kemény természetté érik, és az öntörvényű Jockey-val az idők folyamán végletesen elhidegülnek egymástól.


A régi gárda új ruhában
 

Miután Pamela többször elvetél, Bobby-val kénytelenek lemondani a gyermekvállalásról, de igyekeznek harmonikus kapcsolatban élni. A család hetedik tagja Lucy (Charlene Tilton), aki Jockey-ék testvérének, a farmról elköltözött Gary-nek törvényen kívüli lánya, és akit sok megpróbáltatás és csalódás ér a szerelem terén. A sorozat ezen kiindulópontját követően számos meglepő fordulattal szolgált a tévénézők számára, miközben a készítők újabb és újabb szereplőket vonnak be a dúsgazdag olajmágnások fényűző életstílusával fémjelzett, monumentális ívű cselekménybe.

Az új epizódokat először a CBS csatorna tűzi majd műsorra, de a hírek szerint már a BBC kábelcsatornája is megvette látatlanban az egészet.

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.