Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-05-04 20:03:00

Passió: Jim Caviezel pária lett

Mel Gibson Krisztusát leírta Hollywood

Jim Caviezel, amerikai színész azt állítja, amióta eljátszotta Mel Gibson Passió című filmjének főszerepét, elkerülik a nívósabb hollywoodi ajánlatok. A színész mégsem bánta meg szerepét.

Jim Caviezel jól foglalkoztatott hollywoodi színész volt, egészen 2004-ig, amikor bemutatták Mel Gibson sokat vitatott véres Passióját. A blockbuster dollármilliókat termelt, ám a sokak által keresztény pornóként aposztrofált és antiszemitizmussal vádolt opus főszereplőjét a premier óta nem szívesen foglalkoztatják az Álomgyárban.

Erről maga a színész vallott múlt vasárnap a floridai Orlando baptista gyülekezetének, ahol – amellett, hogy tanúbizonyságot tett hitéről – kijelentette, cseppet sem bánja, hogy hét éve elvállalta a szerepet. Caviezel állítja, megérte feláldozni karrierjét az Ige hirdetéséért. “Le kell mondanunk a nevünkről, fel kell adnunk a karrierünket, korábbi életünket, ha az igazságot hirdetjük” – mondta.

A baptista gyülekezetben Caviezel elmesélte, maga Gibson próbálta lebeszélni a szerepről, alig húsz perccel később, hogy igent mondott a rendezőnek. “Soha többet nem dolgozhatsz ebben a városban, ha elvállalod” – győzködte állítólag a színészt rendezője, amire Caviezel úgy válaszolt: “mindannyinuknak fel kell vennünk a magunk keresztjét”. A színész hívő keresztényként közelességének érzi, hogy Krisztust hirdesse, mert ahogy Orlandóban fogalmazott “Jézus vitatottabb ma, mint bármikor korábban, nem sok változott az elmúlt kétezer év alatt”.

Caviezel a gyülekezetben beszélt Mel Gibsonhoz fűződő barátságáról, a színész-rendező botrányairól is (Gibsont pár éve ittas vezetésen kapták, az őrszobán azt hangoztatta, minden háborúról a zsidók tehetnek). Caviezel szerint Gibson “bűnös ember”, azonban nem érdemli meg a rágalmakat. “Nem az ítéletünkre, hanem az imáinkra van szüksége” – fogalmazott.

Caviezel a hollywoodi mellőzöttség ellenére nem aggódik karrierjéért. A római katolikus színész korábban is szívesen vállalt el olyan szerepeket, amelyek igazodtak hitéhez, vagy választott az alapján, a produkció hordoz-e vallásos üzenetet. A színész saját bevallása szerint azért is vállalta el ezeket a felkéréseket, mert a mesterségét is “mennyei elhívásra” választotta. Különös egybeesést vélt felefedezni abban is, hogy épp 33 éves korában kellett eljátszania Krisztus szerepét.


mi


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.