Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-06-04 10:17:00

Kényelmi szempont

Kiállítás a plázában a fogyasztói társadalomról

A tárgyak a kor technikájával, információhordozó eszközeivel keverednek - határozza meg munkásságát Várnai Gyula installációs művész, a Park Galéria kortárs művészeti sorozatának legújabb kiállítója.

A Park Galéria négy évvel ezelőtt indult a MOM Park bevásárlóközpontban. A kortárs magyar alkotásokat bemutató kiállítás-sorozat célja, hogy közelebb hozza a művészetet a azokhoz is, akik kevésbé érdeklődnek a modern művészet iránt. – A kezdeményezésünk újszerűsége abban rejlik, hogy a művészet által nem érintett közegben, egy bevásárlóközpontban rendezzük meg a kiállításokat. Szeretnénk megmutatni a vásárlóközönségnek, hogy a kortárs művészet nem idegen mindennapi életünktől, épp ellenkezőleg, természetes módon illeszkedik abba –  mondta el Molnár Annamária, a kiállítás kurátora.

Várnai Gyula munkásságának legfontosabb eleme a valóság beemelése a művészetbe, mely így átlényegül és érzékivé válik. A Dunaújvárosban élő és alkotó, Munkácsy-díjas művész tárgyak és terek viszonyát boncolgató művei megtalálhatók a legfontosabb hazai kortárs gyűjteményekben. Mostani kiállításához helyspecifikus installációt készített a MOM Park terébe. Az alkotás a komfortérzet viszonylagosságára, a fogyasztói táradalom ellentmondásaira és az öko-szemléletre hívja fel a figyelmet, miközben felhasználja a MOM Park térbeli adottságait, a vizet, a hangokat, a térben összemosódó, emberi beszédet.

A Kényelmi szempont című kiállítás június 2-ától november 28-ig tekinthető meg a MOM Park bevásárlóközpontban.

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.