Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-04-21 20:11:00

Dove-gála Atlantában

A legjobb gospel és keresztény dalok – vigyázat, zene!

Az amerikai gospel és keresztény zenei élet legjobbjait ünnepelték szerdán este az atlantai Fox Theaterben megrendezett negyvenkettedik Dove-díjátadó gálán

A Fox Theaterben megrendezett negyvenkettedik Dove-díjátadó gála főszereplője az olasz-amerikai származású Francesca Battistelli volt, aki az év művésze, női énekese és kortárs pop felvételért járó díjjal gazdagodva térhetett haza az Atlantában megrendezett ceremóniáról. A 25 éves énekesnő második, Hundred More Years című lemeze a Billboard keresztény albumok listájának első helyéig jutott a múlt hónapban.

Francesca Battistelli - Hundred More Years

Az év felfedezettjének járó díjat Chris August vehette át, aki emellett az év férfi énekese és az év kortárs pop albuma kategóriákban is győzedelmeskedett. Szintén három-három díjjal gazdagodott az este folyamán Jason Crabb és a Point of Grace együttes is.

Point of Grace - The River

A zenész az év dalárt (Sometimes I Cry), leginspirálóbb felvételéért és tradicionális gospel felvételéért kapott elismerést. Édesapja, Gerald Crabb az év dalszerzőjének járó díjat vehette át. A három női énekesből álló Point of Grace az év legjobb country-, és karácsonyi albumával, valamint country felvételével büszkélkedhet.

Jason Crabb - Sometimes I Cry

A gospel és keresztény zenei életben nyújtott kiemelkedő teljesítményt jutalmazó Dove-díjakat az amerikai Gospel Music Association (GMA) osztja ki minden évben. A rendezvénynek eddig a Tennessee állambeli Nashville adott otthont, az idei évtől azonban a georgiai Atlantában köszöntik a nyerteseket.

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.