Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-17 10:35:00

Így látnak minket az amerikai konzervatívok

A Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete üdvözli az amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány új ország-jelentését, amely - mint írták - megállapítja: Magyarország jogállam, ahol érvényesül a tulajdon és az ítélkezés szabadsága.

Stágel Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Törcsi Péter alelnök az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában felidézte, hogy "az elmúlt hetekben számos nemzetközi sajtóorgánumban jelent meg megalapozatlan és valótlan kritika" Magyarország demokratikus elköteleződéséről. Szomorúan tapasztalták azt az elfogult és előzetes informálódást nélkülöző "kritika áradatot", ami kitöltötte a jelentős nyugati lapok hasábjait - írták.

A kereszténydemokrata politikusok közlése szerint az 1973 óta működő és ország-jelentéseit 1995 óta készítő az amerikai alapítvány megállapította, hogy Magyarországon nőtt a gazdasági szabadság, megelőzve Franciaországot, Lengyelországot, Portugáliát, Romániát, Szlovákiát és Szlovéniát. Az elmúlt egy évben a magántulajdont, az üzleti, illetve a pénzügyi szabadságot illetően is pozitív elmozdulás történt, eszerint hazánk a 22. helyet érte el a 43 vizsgált európai ország közül. Az elemzés utal arra is, hogy hazánkban az átlátható szabályozási környezet rugalmas és hatékony működést biztosít a piaci szektor számára.

Mint idézték: az alapítvány nemcsak gazdasági, hanem jogállami szempontok szerint is vizsgálta Magyarországot, és kitérve a nemrég elfogadott igazságügyi reformcsomagra, megállapította, hogy Magyarország stabil és erős jogállam, a magántulajdon komoly védelmet élvez és a jogállami keretek hosszútávon megteremtik az ország stabilitását, növelik a gazdaság versenyképességét.

A jelentés rögzíti továbbá, hogy Magyarország a 40 évig tartó kommunista uralom ellenére politikailag és gazdaságilag is szabadabb, mint a szomszédos, egykor szintén szocialista irányítás alatt álló országok. Az alapítvány megemlíti, hogy az elmúlt 20 évben Magyarországon stabilizálódott a piacgazdaság, ugyanakkor a magánszemélyeknek és az államnak a magas eladósodottsága 2008-ban a szocialisták és a liberálisok vezetése alatt csőd szélére sodorta az országot. Megjegyzik, hogy 2010-ben a gazdaság fellendülésnek indult és a jövőben folyamatos növekedés várható.

Kiemelték: fiatal kereszténydemokrataként meggyőződéssel vallják, hogy minden magyar embernek és különösen a jövő építésében részt venni kívánó magyar fiatalnak elemi érdeke, hogy a nagyvilágban megalapozott és valós kép alakuljon ki Magyarországról, hiszen az elmúlt másfél évben "számos olyan eredményt értünk el, amelyekre okkal lehetünk büszkék" - fogalmaztak, hozzátéve: a jelentés jól példázza, hogy az igazság nem rejthető véka alá, még ha "a magyarországi felelőtlen ellenzék és a hozzájuk kötődő véleményformáló körök minden erőfeszítést meg is tesznek a hazánkról alkotott kép rombolásáért".

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Amerika
  • Romneyt bírálják a vetélytársak
  • A Wikileaks miatt váltottak nagykövetet
  • Így kapaszkodik össze a vallás és a politika
  • Egyre több a hajléktalan gyermek
  • Újabb háborúra készül Amerika?
  • Így fényezik magukat a mormonok
  • Durvuló vita az elnökjelöltek között
  • Pszichopata hatalomátvétel a Wall Streeten?
  • Egymillió dollárossal akart fizetni
  • Mitől fél a Pentagon?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.