Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-21 14:20:00

Gyalázat a magyarság legnagyobb temetőjében

Büntetést azoknak, akik gyalázták az Auschwitzban elhunytakat – követeli az MSZP.

Az MSZP haladéktalanul követeli a magyar kormánytól azok mielőbbi előállítását és példás büntetését, akik a közelmúltban az egykori Auschwitz-Birkenau haláltábor helyén gyalázták az elhunytakat – közölte az ellenzéki párt szóvivője pénteken az MTI-vel.

Az ellenzéki párt büntetést követel azokra az esetleges személyekre, szervezetekre is, akik ezekkel az elkövetőkkel kapcsolatban állhattak és őket esetleg felbujtották.  Az atv.hu szerdán szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy október 16-án egy körülbelül ötven-hatvan fős magyar csoport jelent meg Auschwitzban, az egykori náci megsemmisítőtábor területén, ahol napjainkban múzeum és emlékhely működik.

A társaság tagjai közül sokan gárdista egyenruhát viseltek, többüknél volt árpádsávos zászló, és akadt, akinek nyakában horogkeresztes sál lógott – írta az atv.hu. A szemtanúk az atv.hu-t arról is tájékoztatták, hogy „a társaság tagjai nevetgélve, alpári megjegyzéseket téve, náci karlendítéssel pózolva fényképeztették magukat az Arbeit macht frei (...) felirat alatt.”

Az atv.hu szerkesztősége – mint írták – megkereste az emlékhely lengyel, de magyarul kitűnően beszélő idegenvezetőjét, aki azt mondta: a náci karlendítésekből, a szélsőjobboldali jelképekből és a holokauszt áldozatait keveslő megjegyzésekből semmit sem vett észre.

Külföldön is szégyent hoznak az oszágra a gárdisták

„Magyarországnak már szégyen az is, hogy a szélsőségek teret nyertek az országban, sőt, parlamenti képviseletet szereztek és az ország házában is zsidóznak, cigányoznak. Azonban az már végképp tarthatatlan, hogy külföldön is azt a képet terjesztik a magyar nemzetről, hogy kirekesztő, fajgyűlölő, fasiszta eszméket valló” – írja Török Zsolt.

„Minden erkölcsös ember számára gyalázatos viselkedés, amikor valaki egy temetőben az elhunytakat ócsárolja. Ez a csoport a magyarság legnagyobb temetőjében, 400 ezer magyar polgár meggyilkolásának helyszínén gyalázta az elhunytakat és dicsőítette magyar honfitársaink gyilkosait” – áll az MSZP közleményében, amely szerint ez a cselekedet „a legaljasabb hazaárulás, a legundorítóbb, hazafiatlan viselkedés, amit egy magyar polgár elkövethet nemzetével szemben”.

A fentiek kapcsán korábban tiltakozott a Raoul Wallenberg Egyesület, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége pedig feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Zsidóság
  • Ki ölte meg Jézust?
  • Javítják a cikket: Orbán nem zsidó
  • Új holokauszttól fél a budapesti főrabbi
  • Honnan származnak a zsidók?
  • Hoppá: a legfontosabb felfedezés a Holt-tengeri tekercsek után
  • Ismét kivonulnak a zsidók Egyiptomból?
  • Mikor lesz béke Izrael és Palesztina között?
  • Divat a jiddis
  • Holokauszt-túlélők tiltakoznak ultraortodox zsidók ellen
  • Ahol a zsidók kiirtását iskolában tanítják

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.