Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-06-02 16:30:00

Kisfiúkkal fajtalankodott a befolyásos politikus?

Pedofíliával vádolnak egy volt francia minisztert

Előzetes eljárást indított szerda este a párizsi ügyészség, miután pedofíliával vádolt meg egy volt minisztert Luc Ferry filozófus, de az illetőt nem nevezte meg.

Ferry, aki 2002 és 2004 között oktatási miniszter volt, a Canal+ kereskedelmi televízió egyik hétfő esti élő műsorában azt mondta, hogy politikai körökben mindenki tudja: egy volt minisztert Marrakesben rajtakaptak kisfiúkkal egy orgián.

A filozófus azt állította, hogy a legmagasabb állami körökből, köztük az akkori miniszterelnöktől (Jean-Pierre Raffarintől) hallott az ügyről, de bizonyítékok hiányában nem kívánja megnevezni a megvádolt személyt, tartva attól, hogy rágalmazás miatt feljelenthetik.

A párizsi ügyészség vizsgálatával párhuzamosan Marokkóban két civil szervezet ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. -Örülök, hogy követ dobtam az állóvízbe - így kommentálta az ügyészségi eljárás megindítását Ferry, akit várhatóan meghallgat a bűnügyi rendőrség, de ennek időpontja egyelőre nem ismeretes.
 


 

Az eljárás célja kideríteni, hogy tényleg történt-e bűncselekmény vagy pedig csak rágalomról van szó. Ferrynek a rendőrség gyermekvédelmi osztályán feltehetően meg kell majd neveznie a megvádolt személyt és azt is tisztáznia kell, hogy pontosan kitől hallott és milyen pedofilvádakról. Jean-Pierre Raffarin már jelezte, hogy fogalma sincs, milyen eseményekre utalt a kormányának volt tagja.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatójának, a New Yorkban nemi erőszakkal vádolt, francia Dominique Strauss-Kahnnak és a szexuális zaklatás vádja miatt vasárnap lemondott Georges Tronnak, a kormány közszolgálati ügyekért felelős államtitkárának ügyei miatt Ferry hétfői kijelentése hatalmas visszhangot váltott ki a francia közéletben. Valójában épp a két botrányba keveredett politikusról volt szó abban a műsorban, ahol a filozófus úgy vélte, hogy valószínűleg mindenki jól tudja azt is, hogy egy volt miniszterről pedofilvádak terjedtek el.

Rachida Dati volt igazságügyi és Alain Juppé külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy a feljelentési kötelezettség elmulasztása maga is bűncselekmény, s Ferrynek a rendőrséghez kellett volna fordulnia. Jogi szakértők szerint ugyanakkor felmerül az elévülés kérdése, hiszen a filozófus jelezte: az ügy 2002 előttre nyúlik vissza.

A L'Express című politikai hetilap honlapján arra emlékeztetett, hogy a homoszexuálisok jogai mellett a hetvenes évek óta kiálló Jack Lang volt szocialista kulturális miniszter lejáratására jobboldali körökből korábban hasonló jellegű pletykákat terjesztettek, de azoknak semmilyen alapja nem volt.

Lang a Le Figaro című napilap megkeresésére elmondta: minden személyt és újságot feljelent, aki Ferry utalgatásai alapján tisztességét kétségbe meri vonni. -Nem kívánok ebbe a történetbe egyelőre belekeveredni. Ha eljött az idő, majd megszólalok. Ez egy elkeserítően elcsépelt ügy- mondta Lang.

 

(mti)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Pedofíl
  • Pedofilbotrány: minden ujj Rómára mutat
  • Tízezreket zaklattak a holland katolikus iskolákban
  • Gyermekprostitúció: egy helyben toporognak a hatóságok?
  • Nemi erőszakkal vádolták a katolikus papot
  • Tarifák a pedofil papok áldozatainak
  • Pedofil papnak falazott a püspök?
  • Tízezer gyerek él állandó rettegésben
  • A Disney-hercegnők megeszik a kislányokat?
  • Több kiskorú lánnyal élt együtt az egyházi vezető
  • Szexuális zaklatások: áldozatokkal találkozott a pápa

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.