Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2010-10-22 15:53:00

Sok zöldség - szép edény

Ha kevés az idő

Szeretem, ha sokan vannak nálunk. Jó készülődni is, de azért gyakran előfordul, hogy nagyon kevés az idő. Nem tudok már bevásárolni, gyorsan ki kell találni valamit. Így volt ez tegnap is.

A fagyasztóban mindig van valamiféle zöldségkeverék, és a szekrényben woktészta, tehát legyen kínai!

A wokban az a szép, hogy van benne tér. Nagy mozdulatokkal lehet benne a zöldséget, és a húst pirítani. Annyira invitáló a formája is, a kereksége, a felfelé tágulása, hogy már előre izgatott öröm fog el, amikor wokban fogok főzni!

Felforrósítottam ezt a szép edényt, majd beleöntöttem az olíva olajat, körülbelül fél decit. Azután először beletettem az összevágott hagymát, majd kicsit később a zöldségeket. Nagy mozdulattal kevergettem, pirítgattam a sok színes zöldségdarabkát úgy, hogy minél jobban érintkezzenek az edény forró falával.

Három-négy percenként kevergettem, közben kis fűszerkertemben, amely az erkélyen pár edényt jelent, friss fűszereket vágtam a zöldségek felvidítására. Most épp kakukkfüvet, és curryt hoztam be, és vagdostam a zöldségekhez. Megsóztam, és frissen őröltem bele színes borsot is.

Nagy mennyiséget főztem, így két zacskó woktésztát is beleszórtam, amikor a zöldségek megpirultak, és hozzáöntöttem 4 dl vizet. Ennyi elég is a woktésztának. Szinte hihetetlen, de pár keverés, és már puha is. Végül megöntöztem gombás szójaszósszal, ami nem drágább, mint a natúr, és sokkal ízletesebb! Végre megjöttek a vendégek. Beszélgettünk, nevetgéltünk, és amikor azt gondoltam most már én is eszek egy kis kínait, ott találtam a gyönyörű öblös edényt teljesen üresen.

Szóval szeretem, ha sokan vannak nálunk!
                                                                                 fodorévi
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.