Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-08-09 17:30:00

Brutális szexuális bántalmazásra hivatkozik

DSK–ügy: Polgári perben vághat vissza a szobalány

Naffissatou Diallo, a szobalány, aki nemrégiben vállalta fel arcát és nevét, kártérítési kerestet nyújtott be Dominique-Strauss Kahn ellen, nemi erőszakkal vádolva őt.

A nő az egyik bronxi bíróságon nyújtotta be kerestetét az IMF korábbi vezére ellen, a beadványban pedig az szerepel, hogy DSK május 14-én a New York-i Sofitel luxusszállodában „szándékosan, brutális és erőszakos módon szexuálisan bántalmazta”, és ezzel „megalázta, lealacsonyította, megsértette, és megfosztotta női méltóságától” Diallót. A keresetben nem szerepel a követelt kárösszeg.

DSK ellen büntetőjogi eljárás indult egy manhattani bíróságon, de vádemelésig még nem jutott el a dolog, részben mert kétségek merültek fel a sértett szavahihetőségével kapcsolatosan. Az ügyben a következő bírósági meghallgatást többszöri halasztás után augusztus 23-ra tűzték ki.

Mint ismeretes, az amerikai hatóságok szexuális bűncselekmény elkövetésével, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolják. Diallo, a szobalány azt állította, hogy Strauss-Kahn május 14-én a New York-i Sofitel szállodában orális szexre kényszerítette őt, és kísérletet tett megerőszakolására.

 

mi, BBC, MTI

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.