Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-11-05 12:32:00

Kézbilincseket és paprikasprayt szerez be a NAV

Új fejezet: bénító tű és fegyver az adóhatóságnál

Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki fegyverzeti anyagok: kézbilincsek, paprikaspray, lövedéksebessé-mérő és speciális fegyverzeti tartozékok beszerzésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Kényszerítő eszközök a behajtásban?

Az ajánlati felhívás szerint az adóhatóság egyebek között 250 darab Blackhawk Sherpa3 fegyvertokot, 500 darab ASP kézbilincset tokkal, ezer darab paprikaspray-utántöltő palackot, valamint 10-10 darab 3 ml-es fecskendőt és 1,5 mm-es galléros tűt szeretne beszerezni kábító fegyverhez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Szerepel továbbá a kiírásban lövedéksebesség-mérő, lövésmérő óra, Mossberg puskához való polimer válltámasz markolattal vagy például HK MP5 géppisztolyhoz való tisztító szett is – áll a távirati iroda közleményében.


A legjobb ár nyer

A NAV nyomozati jogkörének bővülésével párhuzamos beszerzés egyértelműen körvonalazza a hatóság jövőbeli felderítési módszereit. A kényszerítő eszközök bevetésével egészen új fejezet nyílik az adóügyi visszaélések felderítésének magyarországi történetében.

Az MTI-től megtudtuk: az ajánlatkérő a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás bírálati szempontot alkalmazza az ajánlatok elbírálása során. A nettó ajánlati árnak tartalmaznia kell az áfa kivételével az eszközök leszállításáig felmerülő valamennyi költséget (vám, szállítási költség stb). A beszerzendő tárgyak egy részére is lehet ajánlatot tenni. Az ajánlatok beadásának határideje november 29., 10 óra, ami azonos az ajánlatok felbontásának időpontjával. Az eredményhirdetés az ajánlatok bontását követő 10 munkanapon lesz. A teljesítés határideje a szerződés megkötésétől számított 45 nap. Előleg fizetésére nincs lehetőség. Az ajánlatkérő a nyertes visszalépése esetén a második legkedvezőbb ajánlatot tevővel köt szerződést, amennyiben őt az eredményhirdetéskor megnevezi.

Az ajánlattevőnek, valamint a beszerzés értékének 10 százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozónak a pénzintézeti nyilatkozat kiállítását megelőző 12 hónapban nem lehet 30 napot meghaladó sorban állása. Alkalmatlan az ajánlattevő akkor is, ha nem rendelkezik a beszerzés tárgyára vonatkozó bármely nemzeti rendszerben akkreditált tanúsító szervezettől származó tanúsítvánnyal (gyártó esetében), érvényes tevékenységi engedéllyel és a megajánlott termékre vonatkozó termékadatlappal.

 

-mi-/mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.