Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-09-10 13:57:00

A puskás emberek lobbistája a miniszterelnök-helyettes

Semjén Zsolt hosszabb késeket szeretne a vadászoknak

Hossszabb késeik lehetnek ezután a vadászoknak és helyre fog állni a becsületük, mondta Semjén Zsolt, de hallgatott a védett madarakról.

Azt a célt tűztük magunk elé, hogy helyreállítjuk a magyar vadászat becsületét, és hathatós lépéseket teszünk a magyar vadászok vegzálásának megszüntetéséért - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Kalocsán az Országos Vadásznapon.


A büntetőtörvénykönyvet módosítják és lesz múzeum

Semjén Zsolt, aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke utalt arra, hogy a társadalomban él a sztereotípia, amely a vadászatot az újgazdag puskás ember kedvtelésével azonosítja, azonban - mutatott rá - egyes visszatetsző jelenségeket nem lehet a vadászati kultúrával azonosítani. Az OMVV elnöke beszélt az elmúlt háromnegyed év eredményeiről: a védegylet kezdeményezésére módosítják a gazdasági reklámtevékenységről szóló jogszabályt, amely büntette a vadászfegyvereket reklámozó vadászboltokat és vadászújságokat valamint elérték, hogy megváltoztassák azt a jogszabályt is, ami tiltotta a 8 centiméternél hosszabb pengéjű kések szállítását, mely alól a vadászok mentességet kaptak.

Komoly előrelépésnek nevezte a vadhús forgalmazásának engedélyezését a vadászatra jogosultak körében, valamint elérték a krotália- és a vadkísérőjegy árának jelentős csökkentését. Az Országgyűlés őszi ülésszakán a büntető törvénykönyv módosításában az orvvadászat nevesítve lesz, akár szabadságvesztéssel is szankcionálva azt - mondta, hozzátéve, hogy ez régi óhaja volt a magyar vadásztársadalomnak. Semjén Zsolt a tervezett változtatásokról is szólt, melynek értelmében a vadászokat és az erdészeket hivatalos személynek kívánják elismertetni, valamint a lőfegyverekről szóló jogszabály módosítását kezdeményezik, ami érdemben csökkenti a korábbi értelmetlen bürokráciát.

A vadászat becsületének visszaszerzése szempontjából fontosnak nevezte, hogy ezután senki sem vadászhat az állami vadászvizsga letétele nélkül.Elmondta, hogy megállapodást kötnek a Nemzetközi Vadvédelmi és Vadászati Tanáccsal. Javasolta, hogy a 60. közgyűlést Csehország, Szlovákia és Magyarország közösen rendezze. Gesztusértékűnek nevezte azt, hogy meghívták a Szlovák Vadásznapokra Selmecbányára. Történelmi jelentőségűnek értékelte a magyar vadászat szempontjából azt a kormányhatározatot, amely a hatvani Grassalkovich Kastélyban létrehozza az Országos Vadászati Múzeumot, amelyet gróf Széchenyi Zsigmondról méltó elnevezni.


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Jégermeiszter
  • Védett madarak tetemei kerültek elő
  • Éljen a Vadász Egyesület! De minek?
  • Megjelent a Semjén összes: a püspök szerint apostoli a tevékenysége
  • Nagyobb büntetést kap az orrvadász, mint a gyilkos
  • Államtitkár: „a vadászat folyamatos támadásoknak van kitéve”
  • Ezeket a madarakat akarják kilövetni
  • Madarak és emberek
  • Keresztény értékrend: Semjén lövetné a védett madarakat
  • Japán felfüggesztette a bálnavadászatot

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.