Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-01-04 13:33:00

Hazai tejföl, szalámi és káposzta kiemelt termék

Ötszáznál is több kiváló magyar élemiszer

2010 végén újra átadták a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyviselési jogokat, ezúttal kilenc cég, több mint húsz terméke kapta meg a kitüntető elismerést: biztonságosnak minősítettek tejfölt, szalámit, tésztát, gesztenyepürét.

Tizenkét éve, 1998-ban osztották ki először a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyeket a hazai termékek védelmében, mára az ilyen minősítésben részesült termékek száma meghaladja az ötszázat. Ez a megkülönböztető jelölés segíti a magyar vállalkozások versenyképességének megőrzését, ugyanakkor jó minőségű, megbízható élelmiszerhez juttatja a fogyasztókat.
Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az ünnepélyes átadás alkalmából elmondta, hogy a jövőben is támogatni fogják azokat a vállalkozásokat, amelyek igényesebb terméket állítanak elő. Bizakodásra ad okot, hogy a felmérések tanúsága szerint egyre többen hajlandók akár többet is fizetni a magyar élelmiszerekért – és nem csupán a módosabb vásárlók.

A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyviselési jogra olyan termékkel lehet pályázni, amely legalább egy tulajdonságban kiemelkedik a többi hasonló közül, csomagolása ízléses és praktikus, ugyanakkor persze finom is – mondta Gyaraky Zoltán, a bíráló bizottság elnöke. A védjegyet csak azok a termékek viselhetik, amelyek előzőleg szigorú küllemi és beltartalmi vizsgálaton estek át, s ha a címet elnyerték, további szúrópróbaszerű ellenőrzések várnak rájuk. Fontos ugyanis, hogy a termelő a későbbiekben is méltó maradjon a védjegy viselésére, mert ha enged az eredeti minőségi követelményekből, a védjegyet el is veszítheti.

A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyviselési jogosultságot a következő termékek nyerték el: a Naszálytej tejföle és sokáig friss tejei, a Kaiser kétféle szalámija, a Nádudvari Élelmiszer Kft. gyorsfagyasztott töltött káposztája, az Ökovital biocsíra termékcsaládja, a Pannontej Medve sajtjai, a Dunahús olasz felvágottja, a Soós Tésztaipari Kft. öt termékcsaládja, a Príma Maroni gyorsfagyasztott gesztenyepüréje, valamint Lakatos Márton Madarasi pálinkái.

Valló László

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.