Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-05-16 12:44:00

A magyar elnökségi programban kiemelt szerep jutott a víznek

Magyarország szolidáris a fejlődő országokkal

Magyarország a gazdasági nehézségek ellenére is aktívan kiveszi a részét a fejlődő országok iránti szolidaritásból – mondta köztársasági elnök.

Az Európai Parlament (EP) és az afrikai, karibi és csendes-óceáni (ACP) országok 21. közgyűlésének megnyitóján Schmidt Pál államfő hangsúlyozta: Magyarország több ACP-országgal ápol szoros kapcsolatot, hiszen sok onnan érkező diák tanult az országban, akik jelenleg fontos pozíciót töltenek be hazájukban. Az EU mindig is az egyik legfontosabb partnerének tekintette az ACP-országokat, állandó párbeszédre törekedett velük, ennek egyik eszköze a Budapesten tartott közgyűlés - fogalmazott Schmitt Pál, hozzátéve: ez a magyar elnökség „legnagyobb szabású” eseménye.

Az államfő emlékeztetett: nemrég Isztambulban rendezték meg a legkevésbé fejlett országok negyedik ENSZ-konferenciáját, az eseményen Magyarország is képviseltette magát megerősítve elkötelezettségét az ügy iránt. Magyarország aktív szerepet kíván vállalni a fejlett és a fejlődő világ közötti híd építésében – emelte ki. Megjegyezte: el kell érni, hogy minél több országban induljon meg a fenntartható fejlődés.

Schmitt Pál szerint a magyar soros elnökség egyedülálló lehetőség annak megerősítésére, hogy az EU az alapvető emberi jogokat tiszteletben tartó, a békén és a biztonságon alapuló fejlődést támogat az ACP-országokban. A köztársasági elnök azt is hangsúlyozta, hogy a magyar elnökségi programban kiemelt szerep jutott a víznek. A biztonságos vízellátás gyakran egész régiók stabilitását biztosíthatja - vélekedett.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.