Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-02-08 17:29:00

Nem félsz, hogy valaki letépi a fejed?

Jobbikos fenyegetés a főszerkesztőnek

Fenyegetéseket kapott Jobbik-szimpatizánsoktól Balavány György, a mindennapi.hu főszerkesztője. Portálunk feljelentést tett a rendőrségen.

A radikális párt hívei a múlt keddi számban közölt vezércikkünkön háborodtak fel. Mint ismeretes, a cikk reagálás volt Vona Gábor évértékelő beszédére, melyben a pártelnök kijelentette: a „magyarság” nehéz helyzetének egyik oka „a cigányság elképesztő szaporodása”, majd azt javasolta: „le kell lassítani a cigányság népszaporulatát.” Balavány György egy közkeletű cigány szólásra utalva erre így reagált: „Hogy rohadjon ki a szíved, meg a rák egye ki a beledet, Vona – gondolja most sok honfitársam szerte Magyarországon. Én pedig ezt mélyen megértem.”

Az eset óta durva gyalázkodások tömkelege árad a szerkesztőségbe. Vona Gábor hívei többnyire „zsidóbérencek” „köcsög liberális buzik” „fideszes állatok” jelzőkkel illetik a főszerkesztőt és munkatársait. Egy Jobbik-szimpatizáns így ír: „Felállhatsz a bitófa alá és felkötheted magad, hogy a te beled rohadjon ki anyádéval, aki világra szart egy homokos buzit.” Valamivel árnyaltabban fogalmazó levélírók szerint Vona Gábor képes megvédeni „a fehér fajt” a kipusztulástól.

Több egyházi személy, köztük vezetők is kifejezték felháborodásukat cikkünk miatt. Egyikük szerint jobb lenne, ha Balavány György távozna a református egyházból (ahol egyébként a nyíltan antiszemita ifj. Hegedüs Lóránt végezheti lelkészi tevékenységét). Olyan egyházi személy egyelőre nem akadt, aki Vona Gábor szélsőséges megnyilvánulása ellen szót emelt volna.  

Vasárnap már konkrét fenyegetéseket is kapott a főszerkesztő: „Te nem félsz, hogy valaki letépi a fejedet és feldugja abba a fidesz közeli picsádba? Pedig jobban járnál, ha gondolnál rá egyre többet, mert mások is gondolnak rád egyre többen.” A feladó Facebook-profiljáról kiderül: nyíregyházi Jobbik-szimpatizáns.

Mivel az elmúlt években többször előfordult, hogy radikális jobboldali csoportok megtámadtak embereket, valamint az ilyen jellegű való fenyegetés a btk176/A  pontja szerint bűncselekmény, a mindennapi.hu feljelentést tett a Budapesti Rendőrfőkapitányságon.

 

 -mi

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.