Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-06-30 18:35:00

Amit lehet intézni pénteken, és amit nem

Holnap zárva lesznek: halasszuk jövő hétre az ügyintézést!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatai a korábbi évek gyakorlatától eltérően nyitva tartanak, az egészségügyi intézmények többségében azonban munkaszüneti nap lesz.

Július elsején ,a közigazgatási szervek munkaszüneti napján – ahogyan a korábbi években megszokhattuk – egyáltalán nincsenek nyitva a hivatalok vagy csak néhány ügyfélszolgálaton tartanak ügyeletet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint a Kormánytisztviselők Napja idén is munkaszüneti nap a közigazgatási szerveknél, azonban pénteken a fővárosi és vidéki ügyfélszolgálatokon a szokásos munkarendben dolgoznak, valamint hívható lesz az tájékoztató és ügyintéző vonal, valamint a 06-40-FINÁNC szám is.


Idén kinyitnak az ügyfélszolgálatok

A köztisztviselők napját 1997-től ünneplik, viszont csak 2001-től nyilvánították munkaszüneti nappá. Az országgyűlés múlt heti döntése alapján a kormánytisztviselők is ezen a napon ünnepelnek. A korábbi évektől eltérően idén nyitva tartanak az ügyfélszolgálatok, viszont várhatóan kevesebben állnak munkába ezen a napon, emiatt előfordulhat, hogy többet kell várni ügyintézés miatt. Ezért célszerű inkább jövő hétre halasztani az ügyes-bajos dolgot elintézését.

Örülhetnek az egészségügyi ágazatban dolgozók, ugyanis államtitkári kezdeményezés eredményeképpen idén július elseje számukra is munkaszüneti nap. Az intézmények ezen a napon tartják a Semmelweis-napot is, ahol ünnepségen köszöntik a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat.

A 0-24 órás folyamatos ellátásra nem kötelezett egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók – rendelőintézetek – nem tartanak nyitva. A folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál – fekvőbeteg-gyógyintézetekben vagy az Országos Mentőszolgálatnál – az alkalmazottak a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak.

„Az egyéni és társas vállalkozókra, valamint a közforgalmú gyógyszertárat személyi jog alapján működtető gyógyszerészekre a munkaszüneti nap nem érvényes.” – áll a közleményben. Július elsején tehát célszerű tájékozódni a gyógyszertárak nyitva tartásáról és a háziorvosi illetve rendelőintézetek működési rendjéről is.

A.S. 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.